Vandring runt Rådasjön

Härlanda tjärn

Det märks att vi nu kommit in i november, mörkret har sänkt sig över cachingskogen! För att hinna med dagens runda började jag innan soluppgången. Genom Delsjöområdet tar jag mig i det närmaste med förbundna ögon så mörkret vållade inte några problem. När jag nådde fram till Skatås höll mugglarna på att förbereda någon form av primitivt event, det hade satt plastband över vägarna och slagit upp tält! Tydligen skulle mugglarna springa omkring likt de förvirrade varelser de är, alla i en lång rad.

Mugglartält

På en stor tavla hade de anslagit sina ”resultat”, nog är det talande att tavlan var tom. En mugglare kan omöjligen uppnå resultat så varför sätta upp en sådan tavla?

Mugglare är alltid resultatlösa, det visar denna bild tydligt!

Mugglare är alltid resultatlösa, det visar denna bild tydligt!

Jag fortsatte min vandring, kilometer efter kilometer innan jag slutligen nådde fram till det vackra Gunneboområdet.

Gunnebo

Dagens första mål var ”Floras historia” inte långt från John Halls lilla sommarstuga!

Utsikt mot slottet

Gunnebo

Liksom många andra hade jag problem vid nollpunkten, där fanns nämligen inte något som liknade det hinten antydde, men drygt tio meter bort och väl dolt bakom grenar och gräs framträdde något som bättre kunde motsvara hinten. Efter ett kort sökande så fick jag också tag på den ganska stora lådan och kunde säkra min logg.

Burk på Gunnebo

Via småstigar tog jag mig ut från parkområdet och till bilvägen som jag följde utmed Rådasjöns strand. Det blev ganska många kilometer att gå till nästa burk, men vad gör det? Alltid bra att få sträcka ut och få några extra mil i benen, det har varit lite för lite långvandringar den senaste tiden!

Märkliga djur i "hagen"!

Märkliga djur i ”hagen”!

Nästa burk låg vid Råda säteri, en plats jag kunde se på andra sidan vattnet, nära men ändå långt borta.

Råda säteri

Rådasjön

Råda säteri

Slutligen nådde jag fram till Råda säteri och cachen ”Råda PT #22”, alltså påbyggnadsdelen av den PT som jag sedan tidigare har loggat. Det blev ett snabbt fynd invid de vackra historiska byggnaderna innan min vandring fortsatte.

Logg

Jag gick vidare mot ”Råda PT #21” och ”Råda PT #20”, avslutningsvis hade jag tänkt att även logga ”Råda PT #19”, men här gick något fel. Jag letade högt och lågt utan att finna minsta lilla burk, det visade sig att jag inte fått in den koordinatuppdatering som genomförts, koordinaterna jag hade i gps:en var väl över 70 meter fel!! Inte undra på att jag inte hittade något!

Det blev bara en handfull burkar idag men en vandring på 27 kilometer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: