Hunneberg – fint som snus?

Åter var det dags för Ingabo, TMR68 och Hallén att bege sig ut på ett litet äventyr. Denna gång skulle vi ge oss i kast med ett beroende, ett farligt beroende nämligen snus – tur att ingen av oss har tendenser till att bli beroende!

Vi styrde färden mot Hunneberg och den nyligen publicerade slingan ”Snusrundan”. Vi värmde upp våra färdigheter med en snabblogg av ”Flo Kyrka” innan vi tog oss upp för berget.

Vi började med att gå på järnvägen i skogen...!

Vi började med att gå på järnvägen i skogen…!

Kängor behövs!

Kängor behövs!

När alla gjort sig redo, klädda för busväder som utlovats i prognoserna, gav vi oss iväg ut i skogsmarken för att leta plastburkar. Hela serien består av 32 traditionella burkar och en final. Vi misstänkte att burkarna skulle utgöras av snusburkar och nog stämde det antagandet!

Har TMR68 börjat snusa? Nej, så illa är det inte, han bara loggar en cache!

Har TMR68 börjat snusa? Nej, så illa är det inte, han bara loggar en cache!

Allt gick väl till till en början med vid burk nummer fyra fick vi problem, vi letade nog en halvtimma utan att hitta minsta tecken på en burk! Det var trist att behöva ge upp, men vi var tvungna då ryggsäckarna sakta höll på att täckas av boklöv…. ett tecken på att om vi var kvar mycket längre på platsen skulle både vår packning och vi själva snart vara försvunna under löven och inte bli återfunna förrän dessa förmultnat! Vi gick vidare utmed leden mot nummer fem där det tyvärr blev en repris på nummer fyra! Vilket elände. Stämningen var inte på topp efter två DNF:er efter varandra, men nu skulle vår lycka vända. Burk efter burk kunde loggas utan några större besvär och vi undslapp fler DNF loggar som tur var.

Ännu en logg

På leden

Trots att vi missat två cacher kunde ändå koordinaterna till finalen knäckas. Den superhemliga koden avkodades av TMR68 redan efter två burkar och vi kunde utan problem finna finalburken.

Hoppande älgar tappar lätt ett ben eller två.....!

Hoppande älgar tappar lätt ett ben eller två…..!

Efter 31 hittade burkar på Hunneberg gav vi oss av mot Trollhättan för att logga ytterligare några burkar innan vi skulle åka söderut igen mot trakten av Göta.

Flygplats

Kul med kreativa burkar!

Kul med kreativa burkar!

Efter en handfull loggar körde vi ned mot området där ”Göta höstevent 2013” hölls. Vi hade sett att där åter lagts ut en serie burkar. ”Reborn” var vårt första mål och den hittades efter ett kort sökande i den täta skogen. Därefter gav vi oss av djupare in i bland träden mot ”Ek0” men den lyckades vi inte hitta! Vid följande burk ”Emellan” såg vi burken, högt upp i ett träd utan minsta gren att klättra på, det hade tydligen funnits fotsteg på trädet men alla dessa låg nu på marken, T3 – knappast, detta är numera en T5 cache. Även den följande cachen var en T3:a men den satt väl utom räckhåll för oss. Vi fick nu hålla ett rådslag och bestämma hur vi skulle gå vidare då många av de följande cacherna också hade terräng tre och vi insåg att det innebar att vi inte skulle kunna logga dessa. Vi beslöt att ge upp denna serie och istället ge oss på burkar som vi hade förutsättningar att kunna logga! Vi kom ut ur skogen innan mörkret föll och fick oss en logg på ”Göta Centrum” innan vi körde vidare i riktning mot Skepplanda.

Efter framgångsrik loggning av cachen ”Skepplanda kyrka” gick vi ett kort stycke ned till ”Kristian Tyranns lägerplats ?”, man han heter väl ändå Kristian den Gode (i Danmark säger man så…)

Man anar knappt TMR68 och framför honom Ingabo på väg tillbaka från loggning av Kristian Tyranns lägerplats.

Ett sista stopp för kvällen blev det sedan i Kilanda där ”Kilanda Kyrka” och ”Bakpulver” letades upp och loggades i mörkret.

Klilanda kyrka

Vi konstaterade att det den kommande natten skulle ske en övergång till normaltid, därmed ännu mindre tid med dagsljus, geocachingen går mot en mörk tid! Det gäller att ha fulladdade batterier i lamporna de kommande månaderna.

Vi återvände till Ingabos cachingbas där TMR68:as bil stod parkerad, därefter åkte vi mot våra cachingbaser, men först stannade vi till vid ytterligare två burkar varav en var riktigt sevärd! Därmed hade vi uppnått hela 50 hittade burkar denna dag trots bakslaget vid serien i Göta!

Märklig och kul burk vi hittade på hemväg!

Märklig och kul burk vi hittade på hemväg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: