Över havet till Danernas land

Göteborgs hamn

Då var det dags igen att bege sig ut på havet för att besöka Danernas land. Stenas färja avgick 9.15 på lördag förmiddag och hade med sig förutom Hallén även Ingabo och benholm78 som för första gången anslutit till Ingabo & Halléns geoäventyr.

Två förväntansfulla burkjägare smider planer...

Två förväntansfulla burkjägare smider planer…

Vid lunchtid anlände färjan till Fredrikshamn och vi rullade iland för att påbörja vår färd mot det hägrande målet i närheten av Århus, men först skulle vi givetvis jaga burk på vägen söderut. Väderlekstjänsterna hade utlovat att det skulle vara uppehåll vid tiden då färjan anlände, man ack så fel samtliga prognoser haft, det blev regn och tidvis riktigt mycket regn, dessutom hård vind. Några få stunder var det dock uppehåll, men mesta tiden var det mycket blött. Även om det var bilcaching som gällde denna eftermiddag så hinner man ändå få en ganska rejäl rotblöta vid varje stopp.

benholm78 räddade en av dagens första loggar genom en klättringsinsats.

benholm78 räddade en av dagens första loggar genom en klättringsinsats.

Kör på eget ansvar

Vi åkte vägen mellan Fredrikshamn och Ålborg och loggade en hel del burk på de olika trailerna som finns utmed vägarna i den trakten. Landskapet i denna trakt av Danmark är riktigt vackert och innehåller många sevärda platser. Som vanligt kommer man också till till nya och oväntade platser. ”TDF 4 080 Helligkilden ved Understed” var en modern helig källa, men den böjd inte på några oväntade geo-mirakel, mer än att jag lyckades pilla ut och logga en mini-nano i den hårda blåsten! Men trakten är känd för sina underverk, det har satt avtryck i ortsnamnet; Understed.

Helig källa

Hästmugglare....

Hästmugglare….

Regnet övergick i ösregn och vi valde att färdas ett rejält stycke söder ut på motorvägen istället för att försöka leta burk i skyfallet. Vi tog oss genom Ålborg vidare mot Århus där vi hade bokat boende.

Kro

På kvällen blev det en god middag på ett grekiskt matställe innan geo-dagen avslutades med en kvällsrunda. Det var väl inte vår mest framgångsrika promenad då vi drog på oss flera obehagliga DNF:er, men sånt skall väl också till för att man skall känna att man är dödlig.

Lyckan vände dock efter en stund och vi kunde avrunda med några hittade burkar. Därmed hade vi under denna rese- och transportdag ändå lyckat plocka 50 burkar, vilket under denna dags omständigheter (vädermässigt) måste räknas som ett mycket bra resultat!

På kvällsjakt i Århus.

På kvällsjakt i Århus.

Nu väntade några timmars vila innan vi skulle ta oss an resans huvudmål under söndagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: