I den mystiska cirkelns mitt….

Mystik

När solen gick upp på söndag förmiddag tog vi oss mot det första av frågetecknen i serien ”Hvid Rute”, det blev nummer 71 som fick inleda turen. Hela denna mysteryrunda på 75 burkar publicerades 8 juli i år men skall stängas redan den 12 november! Ägarna har tydligen inte tid att ta hand om denna stora trail. Denna snabba stängning var orsaken till att vi i all hast kastade oss iväg på denna tur till Danmark. Jag hade då inte löst dessa mystar, men idag och i efterhand satte jag mig ned med problemet och lösningen var hittad på några få minuter. Har man hittat lösningen på en myst i denna serie har man lösningen till alla!

Det var valtider i Danmark, här trodde jag först att det var Ragge1 som var på bild...

Det var valtider i Danmark, här trodde jag först, och på lite längre håll, att det var Ragge1 som var på bild…

Vi tog oss an denna utmaning med gott humör. Gårdagens regn hade blåst bort och vädret var svalt men riktigt behagligt för vandring. Burkarna var inte märkvärdiga att hitta, oftast filmburkar på marken med fullskrivna och fuktiga till riktigt blöta loggböcker. I fyra fall fick vi dessutom ta fotologgar, vilket ägarna medgett då burkarna har varit borta.

Loggning pågår

Hela turen var på 18,7 kilometer, en god uppvärmning ansåg Hallén och undrade när vi skulle ge oss ut på den riktiga vandringen… Det blev också 75 loggade mystar under denna tur vilket var personligt rekord för oss alla tre! Under hela vandringen var dessutom vädrets makter på vår sida så det blev en riktigt fin tur.

Kyrkofynd

Fotologg

Fotologg2

Fotologg3

Fotolog4

Jag undrar var elev två är...?

Jag undrar var elev två, tre och fyra är…?

När denna runda var avslutad var det dags att börja bege sig norrut igen för att slutligen ta färjan 20.15 tillbaka mot Göteborg. Men först blev det givetvis några timmars burkjakt. Hundar i snor och storkar hör väl till det man måste ta med i ett blogginlägg från ett geocachingäventyr i Danmark, så här kommer dessa två bilder.

Sedvanligt

Stork

Även om det mesta denna dag var ganska enkla burkar så fanns det vissa inslag av ”äventyr”, på en plats lekte Hallén troll….

Här är Hallén trollet under bron!

Här är Hallén trollet under bron!

Vid sidan av burkarna var nog dagens verkliga höjdpunkt att få se en skymt av Støvringgaard gård och kloster. Platsen har varit bebyggd sedan åtminstone 1319 även om många av dagens byggnader är från 1600-talet. Men med sin vallgrav ger husen verkligen intryck av att vara äldre och visar på platsens rötter ned i medeltiden. Riktigt spännande att se, hit borde man resa tillbaka även om cachen utanför är loggad.

 

stovringgaard

På väg norrut träffade vi även på en ganska stor burk:

Large

Med tillhörande loggbok:

Loggbok

Efter ytterligare lite burkjakt norr om Ålborg var det dags för lite burkmat i ficklampans sken.

Kocken Ingabo är i farten bland grytorna.

Kocken Ingabo är i farten bland grytorna.

Därefter var det raka vägen mot färjan och transporten tillbaka till Göternas land, tillbaka i cachingbasen var man först när söndagen var slut och måndagen hade börjat! Nu är det lite vila som gäller för snart skall det bli geocachingäventyr igen!

En kommentar på “I den mystiska cirkelns mitt….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: