Lerum on the wild side

Sävenäs

Denna trettondag var helt och hållet vigd åt burkjakt! Det blev pendeltåg mot Lerum 08:15, en mycket lugn dag i trafiken måste jag säga. Jag var helt ensam vid Sävenäs pendeltågsstation.

Få ute och reser idag

I Lerum väntade Ingabo och vi gav oss ut på en tur som skulle omfatta flera av områdets skogsserier. Vårt första mål var att bege oss upp mot Härkelshultsområdet, men på väg dit stannade vi bland annat vid ”Jerikotunneln” där det krävdes metspö för att kunna logga.

Ingabo

På väg mot vårt mål passade vi även på att logga några finaler till mystar i området, slutligen nådde vi dock fram till ”Burken #7 Kalle Kobra” och kunde börja arbeta oss in i skogen på den blöta och bitvis leriga stigen.

Kobra?

Efter lite trassel med ett stort kassaskåp så rullade loggandet på inåt skogen.

Kassaskåp

Nr 2, 3, 4, 5 och 6 var snart avklarade och därefter hittade vi en annan väg tillbaka till parkeringen, det blev en runda på omkring 4,5 kilometer. Efter några smörgåsar var det dags att färdas närmare de centrala delarna av Lerum. Vi tog sikte på ”Fullmåne”, där väntade en vakthund som ihärdigt skällde ut oss under sökande och loggande! Tur att det var en liten rackare, han gjorde säkrast i att hålla sig på avstånd från våra tunga kängor….

Ilsken väktare!
Ilsken väktare!

Efter en snabb logg av ”Varför ligger det ingen här? #2” bar det åter av in i skogen. Här var markerna bitvis ännu blötare men det var inte något som hindrade Ingabo & Hallén från att fortsätta framåt och logga ”Skatten och Råttan”, ”Den lilla stigen”, ”Dagen då ”Kvack´s” bror tog över”, ”Almekärr – ”Bonus”” sedan gav vis oss på ”Berget som aldrig tog slut”, men nog tog det slut. Lyckligtvis tog inte burkarna slut så vi kunde gå vidare mot ”Obi-Wan Kenobi”, ”Upp för backen #6 – Här var det ändå ganska platt!” och slutligen ”Dorotation”. Ingen av burkarna vållade några problem även om det kunde bli lite längre söktid på några. Allt som allt blev det drygt 6 kilometers vandring och en rejäl upprensning i denna vilda del av Lerum.

Vildmark

Dagen var dock inte slut än! Vi styrde nu cachemobilen upp mot Tösjön för att få ännu lite mer vildmark. På vägen in i skogen blev det en bonusburk för Ingabo. Det var drygt 1,5 kilometer fågelvägen till ”Benknäckaren 1” som hittades efter lite letande i området. När vi gick mot nästa benknäckare fick jag en bonuslogg vid ”Tösjön Rest”. När vi nådde fram till ”Benknäckaren 2” inleddes ett långvarigt sökande. Slutligen hittade jag burken, väl över 20 meter från det troliga gömstället, liggande på marken. Det verkade som om något djur släpat iväg med den – ren tur att den hittades! Nu insåg vi att det aldrig skulle gå att hinna runt sjön innan det blev mörkt. I den blöta, leriga och halkiga skogen är det bättre med dagsljus så vi slog till reträtt.

Det har regnat lite den senaste tiden...
Det har regnat lite den senaste tiden…

Även om vi fick dra oss ut ur den djupaste skogen betydde inte det att vi gett upp burkjakten. Ingalunda! Vi gav oss istället av mot ”Annorlunda? #2” och ”Annorlunda? #3”.

Det går knappt att se Ingabo under loggandet av dagens näst sista burk!
Det går knappt att se Ingabo under loggandet av dagens näst sista burk!

Turen avslutades med en lätt burk ”En snabbis är aldrig fel (#3)” som loggades utan större missöden. Därefter väntade endast pendeltåget tillbaka till cachingbasen efter en mycket trevlig och framgångsrik dag i skog och mark.