Earthcache-event & en Legogubbe

Förmiddagen ägnades åt underhåll av en vattenfylld burk, bonusen till min Kåsjörunda. Nu har den försetts med ett fint litet fågelhus och ett vattentätt PET-rör. När skymningen började falla åkte jag in mot Linnéplatsen och Slottsskogen. Där gick jag först mot den ganska nyligen publicerade cachen ”Legogubben”, det var redan fler ficklampor som svepte mellan träden och fler anslöt. Det dröjde inte länge innan burken fick ge upp sitt motstånd inför denna övermakt, dagens första burk var därmed loggad. Legogubbar har jag nog några i en låda i källaren, men hade inte med några för att idka byteshandel.

När loggboken var signerad var det lagom att gå mot eventet ”Earthcaches 10 years” borta vid Naturhistoriska museet.

EarthCacheevent

Det var redan en liten folksamling på plats och omedelbart blev jag indragen i det obligatoriska burkpratet.

En bilmugglare trängde sig igenom eventet!
En bilmugglare trängde sig igenom eventet!

Event

Vår event arrangör StadsAlv klev fram ur mörkret och berättade om eventet. Han hade försökt att göra det till en Earth Cache men det hade olyckligtvis inte gått att få igenom byråkratin!

Eventarrangören berättar.
Eventarrangören berättar.

Det var en mycket trevlig tillställning och på ganska kort tid hann jag med många möten med andra jägare och vi drog upp diverse planer inför framtiden! Direkt efter helgen lär vi ses igen för då har StadsAlv ännu ett event på gång: ”Ska vi byta grejer med varann? (13/13/13)”.