Ibland går det troll i jakten

Minusgrader och vitt på marken, märkligt, något måste vara fel. Ändå gav jag mig ut på jakt även idag. En bit av resan använde jag cachinglinje nummer 1 för att sedan ta till fötterna för att nå fram till Änggårdsbergen. Där klev jag ut i terrängen och gick brant uppför till ”A Beautiful Place” trots nysnön tog jag efter lite irrande fram burken och nog var det en vacker plats alltid med utsikt mot Guldhedens vackra vattentorn.

Utsikt

Nu är det vinter!
Nu är det vinter!

Utmed bergväggarna hängde det rejält stora istappar, det verkar som om vi fått vinter! Oförskräckt av detta gav jag mig djupare in i Änggårdsbergens mörka skogar. ”Stigar som mötas, eller skiljas 6” var nu mitt mål. I en tidigare logg fanns en berättelse om att en ilsken älgko blockerat vägen till cachen, jag undslapp sådant och kunde går rakt mot burken. När jag kom fram kunde jag konstatera att taios förutsägelse om en frusen loggremsa gått i uppfyllelse, den var hårdfrusen och jag kunde inte få ut den ur burken! Det ledde till att det fick bli en fotologg.

Frusen cache

Loggremsa

Nu när jag sitter och skriver detta ser jag att bgr01 varit där idag och tydligen fått ut loggremsan, det kanske var solen som värmde upp den! Han inledde sin logg med ”Tog en härligt snöig förmiddagspromenad till den här. Stigen var lätt att följa trots snön eftersom andra promenerat samma väg”, ja så är det att vandra i Halléns fotspår!

Utsikt

Jag skulle nu inleda ett större projekt, sökandet efter ”Trindes Efventyr: Trollet Engegaards Guldhskatt”. För att leta upp finalen behövs information i fem burkar som jag tidigare besökt. Ett alternativ till återbesök är givetvis att kontakta ägaren, men jag ville få en liten vandring idag tänkte jag. Snön oroade mig lite då några av burkarna var mycket marknära. När jag anlände till det första målet på denna återbesöks runda visade det sig vara befogade farhågor. ”Woodgate #3 – The Path” loggade jag 18 juni 2011 men min minnesbild av hur burken såg ut var inte så stark. Efter ett långvarigt rotande i snön gav jag upp, det skulle nog inte vara möjligt att leta upp alla fem burkarna denna dag med tanke på hur mycket tid jag fick spendera på denna!

Änggårdsbergen

Trollen skatt fick ligga orörd denna dag och jag gav mig ut på en liten vandring genom botaniska och vidare över till Slottsskogen där jag ställde in gps:en på ”Moonmatte Chirpar 🙂” men vid nollpunkten fick jag inte kontakt med någon chirp, det verkar som om min nya gps inte ville fungera. Andra har logga denna cache under dagen så helt klart fungerar chirpen, men Oregon 650t ville alltså inte tala med chirpen. Antagligen får jag väl ta min gamla gps med på turen!

Så är det tyvärr ibland, det går troll i jakten, framförallt när man är på jakt efter trollens guld…