Bland mäktiga pennor och mystiska E-typer

Isen börjar lägga sig!
Isen börjar lägga sig!

Idag skulle det bli ett litet äventyr på Hisingen. Som så ofta förr tog jag cachinglinje 17 ut på ön och klev av i närheten av Hjalmarbrantings platsen för att därifrån ägna mig åt lite ”vänsterprassel” samt att plocka finalen till mysten ”Atleter #1 Rekord”. Den hittades enkelt även om fingrarna nästan frös till is bara dom lämnade handskens värme denna mycket blåsiga dag.

Min vandring fortsatte nu mot ”Tolered #3 Bänkad & skolad”, en burk med hög terrängangivelse men det visade sig inte vara så farligt med den saken. Burken hittades liggande öppet på marken och den hade inte någon lock så allt var fruset, det gick dock att se delar av innehållet som bekräftade att det var en cache jag hittat! Här fick det bli en fotologg då det inte var meningsfullt att lägga ny loggremsa i en burk utan lock.

Är det en cache?
Är detta verkligen en cache?
Jo, det gick att läsa genom isen att så var fallet!
Jo, det gick att läsa genom isen att så var fallet!

På tvärs mot alla små stigar gick färden mot ”Trevor” där jag fick stifta bekantskap med ett groddjur som gillar snö.

Snögroda

Jag fortsatte på den inslagna vägen och tog mig upp mot ”Vakant”, där blev jag kvar länge. Sökte högt och lågt, ännu högre bara för att sedan ta mig ned igen, men ack så hopplöst, inget hittades. Efter 20 minuters kanande i klipporna på snö och is gav jag upp och inledde etapp nummer två, min mystrunda.

En vy från en DNF...
En vy från en DNF…

Målet var denna dag att finna:

* ”Valfrihet

* ”E-type

* ”Andriettesson

* ”Pennan är mäktigare än svärdet

Det blev en riktigt fin och lyckad runda i det första solsken vi sett på mycket länge i Göteborg, bara det lyfte humöret och fick alla minnen av den gångna DNF:en att blekna. Pennan är mäktigare än svärdet gillar jag speciellt (alltså dess tema), burken var dessutom av en modell som passar en snöig dag, det gällde faktiskt samtliga av dessa burkar. Till sist hade jag avklarat alla inklusive de mystiska e-typerna och jag kunde avrunda dagens burkjakt.

Mycket nöjd med dagens insats, 7 av 8 hittade, kunde jag notera 10 kilometers promenad dessutom. Ännu har inga frostskador inrapporterats från någon kroppsdel så även ur den synvinkeln var turen framgångsrik. Nu återstår att planera inför morgondagen, vart bär det av då?