Hallén på rymmen

Kristineberg

Torsdagen och fredagen ägnades åt ett möte mellan forskare från naturvetenskap, samhällsvetenskap och humaniora. Intensiva timmar av möten i den kustnära miljön vid Kristinebergs forskningsstation. Men när mörkret föll över den snötäckta kusten och middagen var uppäten kunde ett diskret pip höras när en ensam gps slogs på. En stund senare hördes fotstegen i trappan, en dörr öppnades och en svart skugga försvann ut i natten – Hallén smög ut på jakt.

Öde

Omgivningarna var minst sagt öde, inte en mugglare syntes till i trakten. Det är kanske inte så konstigt då det är gles mellan cacherna – därmed mindre uppdrag även för mugglare!

Jag följde en liten väg för att sedan ta mig in på en mindre GC-väg och slutligen bar det av ut i terrängen mot cachen ”Svettigt att spela tennis”, några tennisspelare såg jag inte till men lyckligtvis såg jag burken i snön, den tydliga ledtråden gjorde att mitt sökande blev kortvarigt.

Det blev en snabb-logg sedan återvände jag genom den djupa snön och fick borsta av mig det värsta av den vita varan och kunde återvända till kollegorna som inte rört sig många meter inne i huset under min lilla rymning!

Spåren