I <3 Geocaching Lab Cache

labcache

Ryktet om att det är något på gång under nästa månad har hörts rullat runt på nätet de senaste dagarna. Det verkade röra sig om den nya typen av Lab Cacher. Vi var nog många som avfärdade det hela när det talades om att cachen bara kan loggas en gång av en person! Detta bryter ju mot alla GC-regler om att en cache som skapas måste vara där under överskålig framtid! Bluff och bedrägeri, falska rykten, tänkte jag.

Men, nu har det dykt upp mer information på den officiella bloggen ”The Geocaching Blog”, då får man tänka om, det verkar stämma hur märkligt den än låter.

 
[youtube:http://youtu.be/7UM8zWMifpE%5D

Det finns en mycket omfattande FAQ för oss vetgiriga via denna länk.

Du kan logga cachen men det påverkar inte din statistik, men man får en ny cachetyp i sin lista, ungefär som NGS Benchmarks. Enligt FAQ så planerar man för att även denna nya cachetyp skall ”räknas” i statistiken. Ja, det återstår att se om det verkligen händer eller om detta är ytterligare en återvändsgränd. Nog är det hög tid att Geocachingen utvecklades med lite nya idéer, helst sådana som gynnar kvalitetscaching.

Iconen finns ju redan på plats i systemet, och så här kan det se ut för burkletare som redan loggat denna cachetyp. De som deltog vid FAD 2013 hade möjligheten att pröva på!

lab