Malmö & Lomma i vinterskrud

Stationsområde

08:25 på lördag förmiddag rullade snabbtåget ut från Göteborgs station med siktet inställt på Malmö. Ombord fanns TMR68 och Hallén som reste söderut för att vara med på ett stort Malmöevent, men mer om det kommer i nästa inlägg! Tåget höll god fart söderut och vi anlände på utsatt tid. Givetvis slogs gps:erna på omgående för att söka närmast tänkbara cache ”Utsikt Malmö Central” där vi varit och letat en gång tidigare. Denna gång insåg vi dock att det kanske var fel att leta nära marken, bättre att bege sig några våningar upp istället! Det betalade sig och vi fick äntligen sätta våra signaturer i loggremsan.

TMR68

Från denna höga utsiktspunkt gav vi oss ned på stadens gator och torg. Efter en hel del letande plockades ”Det Gröna Alternativet” fram och därefter ett snabbt fynd vid ”Malmös katedral – St Petri kyrka”. Efter en välförtjänt lunch tog vi på oss uppgiften att lösa multin ”Torgmöte” som förde oss från torg till torg i centrala Malmö. Steg två visade sig dock inte längre finnas kvar men i denna multi saknade det faktiskt betydelse!

Torg

Ryttare

Is

Torg

Efter ett katastrofalt nederlag vid ”Nano kattastrof” bestämde vi oss för att lämna centrum och ta pendeltåget ut till Åkarp och därifrån ta en promenad in mot Lomma. På väg mot samhället passade vi på att logga ”Nickes skatt”. Huvudmålet var dock att logga burkar utmed Lomma Cycle Track (LCT). Vi inledde med B03.

Alnarp

Snö

Vi hade mer framgång i detta vindpinade landskap än i centrala Malmö så det plockade på med antalet loggar och vi höll god fart framåt! Strax efter fyratiden på eftermiddagen fick jakten avbrytas. Då blev vi upphämtade av Joy.se med hangaround för avfärd tillbaka in mot Malmö och middag med ett asiatiskt tema, många märkliga maträtter var det!

Snö

Under den senare delen av eftermiddagen blev det snabbt allt varmare och det kom in ett regn över staden, snösmältningen tog rejäl fart. Det hindrade inte TMR68 och Hallén från att efter maten ge sig ut på lite mer burkjakt. Denna gång gick vi parken kring Malmöhus, ett slott som idag är konstmuseum. Där har funnits befästningar sedan 1434 men idag är det inte mycket kvar av slottets äldsta delar.

Malmöhus

Denna del av cachingdagen var inte den mest lyckade, det blev endast ett par loggar till denna kväll då flera av de burkar vi sökte efter verkade vara borta, långa rader av DNF loggar före oss.

Cassion

Vi fick ändå ihop dryga 30 burkar denna dag trots resa och en hel del transportsträckor mellan burkarna. Det var inte några problem att somna på kvällen efter dagens tur, nu gällde det att vila inför morgondagens stora event.