Alingsås Vinterevent med ”kringcaching”

07:30 var det samling i Lerum för Team Ingabo, Hallén och TMR68 denna lördagsförmiddag. Vi hade alla tänkt att gå på Vintereventet men först var det givetvis lite uppvärmning men några loggar. Det dröjde inte många minuter innan första burken för dagen ”Hunden Buster” fångades in. Därefter fortsatte vi upp mot skogen och gav oss ut i terrängen kring soptippen. ”NOT A WALK IN THE PARK #3 – Provet” inledde promenaden. Det var ganska skräpiga omgivningar, mycket som lämnat soptippen men även kablar och datorer som folk slängt ute i skogen!

Skräp

Snart följde loggar även på ”NOT A WALK IN THE PARK #2 – Granen” samt ”NOT A WALK IN THE PARK #1 – Stenen”. Därmed var början på den inledande uppvärmningen avslutad och vi gav oss på fyrstegsmultin ”Hardcore DNF? #1 – The Engineer and the Pipe”, det blev en rejäl tur ute i skogen, inga stigar, inga vägar, bara mossar, blöta marker, hyggen och hjulspår av skogsmaskiner. Vi ägnade nära tre timmar ute i skogen innan alla delsteg inklusive final var avklarade. En helt underbar tur för oss skogsälskare som gillar den här typen av utmaningar!

Ute i skogen

Under vandringen insåg vi att det skulle bli svårt att nå Vintereventet till klockan elva! När multin var avklarad åkte vi mot Alingsås och där möttes vi av en mycket stor folksamling ute i skogen, vi hade nått fram till ”Alingsås vinterevent 2014”.

Event

Mycket folk

Försäljning

Skogen full av jägare

Oj så många

CO -  HeterPeter

Event

Kaffe måste man ha

Ett riktigt härligt event blev det där jag träffade många gamla cachingvänner samt åtskilliga nya burkjägare! En fin och kul mix av folk på en välordnad eventplats. Efter presentation av tävlingsresultaten, som vi som kom 40 minuter sent hade missat, så presenterades eventets nya cacher. Det gjordes efter att eventet var slut eftersom man inte får cacha på event – finns det någon större motsägelse än den regeln? Om man inte får cacha vid event så borde inte heller någon få tillgodoräkna sig event som en logg!

Vi tog var sitt häfte och började knappa in koordinaterna. Vi valde att gå – nej springa – mot ”AVE 2014 – TB-hotellet ”Dubbelgranen” som också blev en FTF, dagens enda visserligen men ändå trevligt att få med sig från eventet. Vi klev sedan iväg genom skogen i god fart och loggade eventcache efter eventcache, inklusive de nya UV burkarna där TMR68:as lampa kom till god användning. Under långa sträckor var vi helt ensamma ute mellan träden, men då och då dök det upp klungor av jägare.

FTF!

Är man i Alingsåstrakten måste man givetvis gå på Potatisleden!

 

 

Potatisleden

 

Ett bakslag för Ingabo, han fick inte pricka in 13 rätt vid detta träd!?!

Ingen tippning

Obehöriga äga ej tillträde

När klockan passerat tre på eftermiddagen hade vi lyckats rensa området och kunde återvända mot bilen för att bege oss ut på nästa etapp av dagens cachingäventyr.

Alingsås
Eventet med tillhörande cacher.

Vi gav oss nordöst om Alingsås och till serien ”Road to Östadkulle” där alla utom den första burken i serien hittades. Det var mest burkar i räcken och skyltar, några låg lite högre än andra…

Östadkulle

Lagom tills dess att regnet började falla över Alingsåstrakten hade vi klarat av dagens mål att få något över 30 hittade cacher. Därmed kunde vi bryta och återvända hem till våra respektive cachingbaser för att blogga och logga!

 

 

2 kommentarer

  1. Ett mycket mycket trevligt Event och kul o se Caching eliten ute i fält , Det va dock nära ni tappade en i erat gäng där 😉

  2. Måste säga att det är kul att läsa din blogg, självfallet extra kul när man ser foton från sina egna cacher. Du kan räkna med fler lite längre skogsrundor om så önskas…

Kommentarer är stängda.