Multi i multis

Det börjar åter ansamla sig en del nya burkar inom det inre jaktområdets gräns! Något måste göras och lördagen fick vikas åt att rensa upp i multibeståndet. Dagen började med ett besök vid min cache ”Björkekärr” som iLop hade stora problem med i går kväll. Tyvärr visade det sig att burken var borta. Det måste vara en synnerligen nitisk mugglare som härjar i trakten, jag lade ut en ny burk den 6:e februari och nu den 22:a är den borta igen – riktigt trist. Här måste till krafttag och en helt ny burk (skyddad av elstängsel och taggtråd tror jag) för att stoppa muggleriet!

Vy från Strömensberg.
Vy från Strömensberg.

Via Stora Torp gick min vandring sedan mot Bagaregården för att där påbörja arbetet med multin ”Bagaregården runt”. Den kräver att man går några kilometer runt stadsdelen och hittar information på 12 platser, man har inte några koordinater till platserna utan måste gå på informationen i bilder på cachesidan. Det gör utmaningen större och det krävs att man är uppmärksam på alla detaljer. Promenaden fick gå i synnerligen maklig takt för att få med all information. Sakta men säkert närmade jag mig informationen för punkt/bild nummer tolv och fick sedan ägna en stund åt att sammanställa allt. När det var klart och det verkade vara en trolig plats gick jag mot finalen. Den ligger i ett tämligen mugglarrikt område och jag hade många ställen att söka på. Till sist fick det bli en livlina och det visade sig då att jag befann mig bara någon halvmeter från cachen, men det var flera meter att gå för att komma dit! När en rökande mugglare äntligen gett upp kunde jag gå mot finalen och säkra min logg, detta var en trevlig promenad även om det regnade lite väl mycket under delar av turen!

Våren

Glad och nöjd med min logg gick jag vidare på dagens vandring med siktet inställt på Kaggeledstorget och multin ”våren”. Jag hade i förväg hittat två möjliga lösningar och det visade sig att en av dessa var riktig, därefter var det inte många steg bort till finalen. En riktig kortmulti jämfört med rundan i Bagaregården!

Efter loggning återstod bara promenaden hem mot cachingbasen och jag kunde mycket nöjd konstatera att det blev en 17,4 kilometer lång runda idag.