Atjoooooo – nu är det vår!

Vår vid Stora Torp

Nog är det vår alltid, med den ökande mängder pollen till glädje för alla tillverkare av näsdukar. Jag kombinerade idag lite ”fin caching” med en motionsrunda på 21,7 kilometer. Turen började i mina hemma marker kring Delsjöarna där jag också passade på att filma lite kring Stora Torp, där skall det snart börja byggas och då är det ganska trevligt att ha bilder från tiden innan området förändrades. När kameran lagts ned i ryggsäcken satte jag fart igen och ångade på genom staden med siktet inställt på Änggårdsbergen. Terrängen där ger alltid lite extra krydda då det är mycket upp, ned, ned och sedan upp, upp, upp. GPS:en var inställd på ”Högt uppe på berget” och jag gick i god fart mot mitt mål. Lyckligtvis har jag lärt mig en del om lämpliga stigar i området under alla år av burkletande i denna trakt så jag gjorde ett bra vägval och kom torrskodd fram till burken.

Högt uppe på berget

Snödroppar

Vår?

Burken var lätt att hitta och efter en kort loggningspaus tog jag mig ned från berget och genom botaniska trädgården, där jag blev tilldelad en informationsbroschyr från Botaniska vänner, vidare ut mot stadens gator. Efter ytterligare några kilometers promenad nådde jag fram till området kring Stora Hamnkanalen och hade Gustav Adolfs torg i sikte.

Stora Hamnkanalen

Mitt på torget var det redan en ganska stor skara som stod och pratade om plastburkar, det kunde bara betyda en sak, jag hade anlänt till eventet ”Hej våren!”.

Hej våren

Ganska snart anlände än fler deltagare, åtskilliga bekanta ansikten! Det blev ett riktigt lyckat event i all enkelhet. Det finns ju alltid mycket att tala om när vi träffas och idag märktes det att alla burkjägare har börjat få vårkänslor och talar om vilka äventyr som planeras de närmaste veckorna, då är det extra kul att går runt och hämta upp nya idéer inför våren och sommarens turer.

Stadens grundare är inslagen i byggnadsställningar... Bilden är lite suspekt, minst sagt!
Stadens grundare är inslagen i byggnadsställningar… Bilden av honom på utsidan av ställningarna är lite suspekt, minst sagt!

Hebb i centrum

Event

Event

Event

Event

Bland de absolut sista att lämna eventplatsen var TMR68 och undertecknad. Vi gick vidare mot cachen ”Mitt i city” som jag varit och letat efter förut. Flera gånger tidigare har jag inte ens kunnat leta på grund av att eliten bland A-laget hållit till på platsen. Denna lördag var det givetvis folk i rörelse, men inte så att de besvärade oss, burken kunde snabbt lokaliseras och med hjälp av min magnetstav så togs burken ned, loggades och återplacerades utan några större svårigheter.

Mitt i City

Nu återstod bara den korta promenaden bort till hållplatsen för transporten hem till cachingbasen för att förbereda morgondagens äventyr!