Hardcore tur i skogarna

Söndag och dags att åter bege sig ut i skogarna för att leta burkar och gömma sig för alla elaka troll…

Ut i skogen vill jag gå...

Vi började vår tur med att åka mot ”Hardcore DNF? #2 – The 30-30kHz Military Antenna”, vi parkerade vid pendelparkeringen och gick sedan upp i skogen. Steg efter steg klarades av och inom en timma så hade vi klarat av hela denna multi.Dessutom fick vi en trevlig bonusburk med oss under turen ”GbgAlp” som länge stått på min lista men det har hela tiden kommit andra turer ”i vägen” för loggningen av den. GbgAlp tillhör de äldsta burkarna i Göteborgsområdet, den placerades ut 7:e oktober 2001.

GbgAlp

När vi närmade oss pendelparkeringen igen var vi i närheten av ”Torvhög” som TMR68 inte loggat, medan Ingabo och undertecknad sedan länge klarat av burken. Men, vi var inte ensamma! Det strök omkring två mystiska figurer på platsen…

Torvhög

Det visade sig vara leifkennet och KeriMajorna som slet sitt hår i jakten på denna luriga burk. Det är alltid skönt att kunna så avslappnad och njuta av att se andra sjunka allt djupare ned i lidande och förnedring…..! Till slut kom burken fram och vi kunde gå mot vårt fordon och leifkennet och KeriMajorna kunde gå mot Hardcore multin – kul att träffas igen – vi sågs senast igår på våreventet!

Nu blev det en snabblogg vid ”Podingvägen” allt medan Ingbo (som loggat den tidigare) väntade i bilen. Mer aktivitet blev det när vi stannade till vid ”Änglamark #2” som visade sig kräva lite apkonster.

Apan Ingabo

Målet var nu inställt på ett antal Mimmi specialburkar innanför gården Björsjöås uppe i Vättlefjäll. Nog var det lite irriterande att se så många ologgade burkar i närheten, bland annat hela revbensserien, men det hann vi inte med att plocka, istället blev det loggning av ”Mimmi special #4” som oväntat nog hittades på marken, den hade blåst ned från sitt träd.

Var är burken

Därefter tog vi oss mot ”Mimmi special #5” som plockades med ett redskap som hittades ute i naturen. Denna skogsrunda avslutades med ”Mimmi special #6” innan vi återvände mot fordonet.

Trollsjön

Björsjöås moderna hus, den äldre gården som ligger innanför är mycket sevärd.
Björsjöås moderna hus, den äldre gården som ligger innanför är mycket sevärd.
Här fanns både tomte och påskägg, men ingen cache!
Här fanns både tomte och påskägg, men ingen cache!

På väg mot nästa multi stannade vi olyckligtvis till vid ”Ingabolunden” där blev sökandet långvarigt och det slutade med att vi fick ge upp utan logg!

Ingabo i Ingabolunden
Ingabo i Ingabolunden

Något nedslagna till humöret tog vi oss nu upp mot ”Hardcore DNF? #4 – The Moss Paradise” för att få ännu en skogsvandring denna dag. Vi hade parkerat bilen på angiven plats och tågade iväg in i skogen, där möttes vi av en kreativ avspärrning – men vad är det som står på ”skylten”?

Vägen stängd

Tydligen är det en lös väg – har man glömt att koppla den?

Lös väg

Dylika skyltar stoppar oss inte så vi klev vidare in i skogen och bort från vägen. De fyra ledtrådarna kunde samlas in utan några stora svårigheter. Vi gjorde dock misstaget att försöka oss på ännu en Monway cache på vägen ”The Waterfall”, platsen var imponerande men burken ville inte visa sig. Många andra tycks ha letat i ett par timmar, den tiden ville vi inte lägga utan fortsatte med multin istället.

Vattenfall

Vid finalen till hardcore-multin fick vi leta länge, riktigt länge och terrängen erbjöd vissa utmaningar. TMR68 trollade fram ett rep ur ryggsäcken och började med alpina övningar.

Rep fram!

Trollskog

Mot målet!

I detta mossans rike, som idag var blöt och hal, lyckades vi till sist hitta burken. Det var efter en dödsföraktande insats av TMR68 som det hela kunde få ett lyckligt slut och vi undgick en hardcore DNF!

Tiden rinner iväg på dessa turer och vi valde att nöja oss med dagens lilla skörd på 8 burkar, men det var å andra sidan god kvalitet på cachingen och vi fick en dos på totalt 17 kilometer i skog och mark.