Det var en gång i nådens år 2004…

Stora Torp

Det var en gång i nådens år 2004, det var en ond tid, det var en mörk tid. Trollen härskade över skogarna, jättarna över bergen. Havsormen ringlade kring Vinga och höll på att sluka herr Jasy och Gavia, geocacharna var allt för få för att kunna hålla mörkrets krafter borta. Mugglare bar sina mörka sköldar långt inåt land – det var en mörk tid! Då kom en spänstig yngling genom Delsjöområdets mörka skogar, obesvärad av troll och jättar. Han skulle gå på gps-kurs på Stora Torp, kanske kunde man lära sig att mäta in stenar och stubbar i skogen, tänkte han då ett stort intresse var fornlämningar. I källaren på det stora stenslottet låg ett antal gps:er laddade och klara, kursledaren Gustaf inledde och förklarade hur systemet fungerade. Sedan var det dags för praktiska övningar. Med stor förvåning lyssnade ynglingen på berättelsen om förborgade skatter i skogar och på berg. Ett intresse väcktes, en eldsvåda utbröt i ynglingens inre denna dag. När han sedan stod framför en av dessa skatter stod det klart, man kan inte spendera sitt liv som mugglare, något måste göras! Det finns en värld som måste räddas, burkar som måste loggas, troll och jättar skall jagas bort och havsormen betvingas – ynglingen tog det ädla namnet Hallén och resten – det är historia.

Lugnt och stilla ca 1 timma före eventet.
Lugnt och stilla ca 1 timma före eventet.

Stora Torp

Denna synnerligen vackra vårdag var det dags att kalla till event för att fira tioårsminnet av denna händelse. En riktigt stor grupp burkjägare slöt upp!

Event

Event

Event

Efter att alla fått den sanna historien om hur Hallén började med geocaching serverad var det dags för en gruppbild.

Gruppbild

Ett stort och varmt tack till alla er som kom för att vara med och fira denna dag!

1 kommentar

Kommentarer är stängda.