After-Work-Caching

Åter en fin eftermiddag i Göteborg, så varför inte gå en sväng efter arbetet och leta upp några små burkar? Detta som ett led i min vårstädning i hemstaden.

Kanin

Det var några kilometer till fots från arbetet bort mot dagens första burk ”Supergömman”. Där har jag varit en gång tidigare och letat, men då visade min gps mot en plats mycket högre upp och då hittade jag inte något, några hundmugglare var också besvärliga kan man läsa i min DNF logg från den 2:a juli 2013. Inför dagens tur hade jag granskat denna burk extra och tittat på både höjdlinjer och flygfoton för att bättre kunna avgöra var den låg. Min slutsats blev att det var bäst att komma från bergets fot och gå upp. Det visade sig vara en mycket bra strategi! Det var inte många meter upp från den lilla stigen till en trälåda med en glad kanin på, men lådan är inte cachen, den ligger något till höger, man kan ana den på bilden ovan. Nog var jag mycket nöjd med att få rensat bort detta ”superproblem” från min karta. Det var nästan med glädjeskutt (har jag fått kaninsjukan…) som jag förflyttade mig upp mot nästa höjd och cachen ”Gråbergets Gamla vattenreservoaren”. En imponerande plats, det är verkligen stor kontrast mellan den gamla och den nya anläggningen!

Vatten

Det fanns ett par möjliga platser där cachen kunde gömma sig, men efter någon minut höll jag filmburken i min hand redo att signera loggboken.

Nu gick färden ned från höjden och in i bostadsområdena utmed bergets sid. Där var cachen ”Seglaren” dagens sista burk. Jag fick leta mig runt husen innan jag nådde rätt gård. Där såg jag på långt håll en vit burk som låg vid ett träd, – det kan väl ändå inte vara cachen, tänkte jag. Men så öppet låg den, ett under att den överlevt så länge utan att barn eller hundar burit bort den. Det blev till att logga snabbt medan det var lugnt på gården och sedan bege sig ned mot vagnen för vidare transport hem mot cachingbasen, mycket nöjd med att ha fått 6,4 kilometers promenad samt tre burkar till in på kontot.