In i danernas land

Färja

08:02 denna fredag den 28:e mars startade denna helgs stora danska äventyr. Tillsammans med TMR68 och Ingabo var det dags att åter ta sig an den stora danska powertrailen, det vill säga de delar Ingabo hade kvar. Därutöver var även en del mindre serier – även till fots – inplanerade. Efter några timmar i bilen var vi i Helsingborg och rullade med någon minuts marginal ombord på färjan. Det var nästan som ett annat äventyr Ingabo drog sig till minnes för många år sedan på Bornholm då det också varit på håret att färjan åkt iväg. Dock med den stora skillnaden att färjorna vid Helsingborg går varje kvart medan det hade varit ett par dagar till nästa transport från Bornholm!

Vi kom utan problem över sundet och inga danska tullare försökte stoppa vår färd vidare in i landet. Först var det lite rensning av PT-cacher utmed landsvägen ut från Helsingör. Det blev även en och annan ”normal” cache loggad samt några challenges.

Inte en PT burk!
Inte en PT burk!
Kustvägen bjöd på vackra vyer över sundet.
Kustvägen bjöd på vackra vyer över sundet.

Jakten på DK power-cacher förde oss allt närmare Köpenhamn och slingan snirklade fram genom bebyggelsen. Här blev det inte något sedvanligt högt tempo då det var svårt både att parkera och att hitta PT cacherna bland alla andra burkar som ligger överallt i Köpenhamnsområdet! Tempot gick därmed ned ordentligt från förväntade 20-25 burkar per timme till ungefär 10, något som oroade Ingabo…

Slutligen nådde vi ut ur den täta bebyggelsen och kom ut på landsvägarna. Där rensades det Ingabo hade kvar efter en tidigare PT tur allt medan Hallén och TMR68 våndades över alla burkar som fick passeras ologgade! De kvarvarande burkarna mellan Köpenhamn och Helsingör skulle passa utmärkt för en liten Hallénvandring, kanske kan bli en fot-PT-caching-tur under året!

Vad gör Hallén i busken? (Foto: TMR68)
Vad gör Hallén i busken? (Foto: TMR68)
Högst 60 burk per timma?
Högst 60 burk per timma?

Vi nådde slutligen Roskildes vandrarhem en bit in på kvällen. Där blev det en sen middag och därefter lite kvällscaching innan vi gick till sängs för lite vila innan lördagens jakt skulle påbörjas.