Cachingdag på Själland

Roskilde

Avfärd

Det var en mycket vacker morgon som mötte oss när vi klev ut genom dörren på vandrarhemmet i Roskilde på lördagens tidiga förmiddag. Nästan vindstilla och blå himmel, perfekt cachingväder! Vi åt vår medhavda frukost och gav oss ut på jakt i närområdet. Det började med några burkar utanför trailerna men snart var vi ute på DK-Power igen och arbetade oss igenom burk efter burk.

Utsikt mot Roskilde
Utsikt mot Roskilde

Park

Gästparkering?
Gästparkering?

Powertrailcachingen rullade på enligt plan, lyckligtvis avbröts den ibland av lite intressantare burkar. En av dessa låg vid Hvedshoje, en imponerande gravhög från äldre bronsåldern. Efter att graven byggts fortsatte människor att begrava sina döda på platsen i ytterligare tusen år. En fantastisk plats att besöka! Det danska landskapet är verkligen rikt på dessa fornlämningar, överallt ligger det högar och megalitmonument, en njutning för den som har ögonen med sig vid färden genom landskapet på jakt efter PET rör.

Gravhög

Gravhög

Gravhög

Utsikt från Gravhögen in mot Roskilde.
Utsikt från Gravhögen in mot Roskilde.

Efter några timmars burkjakt vände vi söderut för att ge oss i kast med ”Fodsporet”. Här fick motorfordonet överges och kängorna snöras åt inför en tur utmed den gamla banvallen.

Fodsporet

Långt och rakt!
Långt och rakt!
Är den en Munzee..? Nej, bara modern information utmed banvallen!
Är den en Munzee..? Nej, bara modern information utmed banvallen!

Station

Denna serie av cacher består av 50 burkar plus några extra invid spåret. Därefter följer en extra del med tribut-cacher som berättar om olika danska geocachare. Vi delade upp det hela i två delar och återvände till bilen för att flytta den till nästa lägliga parkering. Förflyttningarna gick lyckligtvis snabbt på denna långa, platta och raka väg! När vi förberedde oss inför att gå del två av banvallen kom polisen…. De hade fått rapporter om att en svensk bil kört runt i området! Detta skulle undersökas då det tydligen varit problem med folk från andra delar av vår kontinent som kört runt med (stulna?) fordon från Sverige och ägnat sig åt mindre trevliga aktiviteter på den danska landsbygden. Men polisen avskrev alla misstankar mot oss näst intill omedelbart. Jag misstänker att de friluftsklädda geocacharna inte såg ut att höra hemma i den kategori brottslingar som eftersöktes vid detta tillfälle. Vi kunde alltså utan problem fortsätta vår färd.

Station

Signal

Det blev ganska många mil till fots denna dag (härligt!) men spåret försvann tillslut och vi kom in i det lilla samhället Skälskör.

Skälskör

Skälskör

Vår framgång där var ytterst begränsad, vi hade flera DNF:er och en hel del mugglarhinder. En icke-geocachare, dock inte mugglare… hjälpte oss på en plats då han kände till var cachen satt, omedelbart intill hans båt i hamnen! Men, vad hjälper det när burken är mugglad…

DNF

Ganska snart lämnade vi denna fina, men inte speciellt burkrika, ort och tog oss ytterligare söderut mot vårt nästa boende ett stycke utanför Nästved.

Kyrka

Privat

Det hade varit ännu en framgångsrik cachingdag och vi kunde med gott samvete dra oss tillbaka till vårt B&B där vi var de enda gästerna med fri tillgång till ett stort och modernt kök! I morgon väntade en ny lång cachingdag, hög tid att få lite vila.