Microsoft köper upp Groundspeak

wgc

Det mäktiga Microsofts grundare Bill Gates har under de senaste dagarna besökt Sverige. Det har varit mycket nyhetsrapportering kring detta besök. I skuggan av rapporteringen kring gåvor och bistånd har en mindre uppmärksammad affär genomförts. Programvarujätten Microsoft offentliggjorde idag att köpet av Groundspeak nu är klart och att även geocaching.com kommer att integreras i Microsofts struktur.

Vad kommer detta att innebära för alla som ägnar sig åt geocaching?

I skrivande stund är det mycket oklart vad Microsoft vill använda Groundspeaks varumärken till. Förutom geocaching.com äger Groundspeak även Waymarking.com, Wherigo.com samt Cito. En misstanke som cirkulerar på nätet är att det inom en snar framtid endast kommer att bli möjligt att bedriva geocaching via Windows mobiler. Det är alltså högst troligt att geocachingvärlden står inför den största omställningen i sin historia. Men det öppnar sig naturligtvis också enorma möjligheter i och med att geocaching.com från och med idag styrs av Microsoft. Mer om detta tema kan du läsa via denna länk till DN:s hemsida.

3 kommentarer

  1. Apple har vidare köpt upp microsoft idag och beslutat sig för att direkt lägga ner microsoft till användarnas fromma ! Frågan är vad som nu händer med groundspeak ?

Kommentarer är stängda.