Söndagsburkjakt i Danmark

B&B

Vi hade anlänt till vårt B&B när det var mörkt. Först på morgonen såg man den fina landskapet som omgav den lilla klungan av hus. Det var ett rikt fågelliv, utanför huset skuttade harar och nere vid vindkraftverket betade omkring 10 rådjur.

Vindkraft och rådjur

Vi började dagen med lite kvalitetscaching utmed kusten. I området kring Bisserup låg flera trevliga bukar, sedan följde jakten på ytterligare några ”traddar”, en multi och en letterbox. En god och varierad diet att inleda dagen med, dessutom vid en plats som var otroligt vacker.

Sol över havet

Ligger det en cache där? Varför skulle någon annars använda metspö.
Ligger det en cache där? Varför skulle någon annars använda metspö.
Tjurig typ och Ingabo
Tjurig typ…?och till höger har vi Ingabo…
Rejäl låda till finalen på letterboxen!
Rejäl låda till finalen på letterboxen!

Vi drog oss nu lite inåt land och plockade lite spridda burkar. Vid ”Menstrup Bjerg” fick vi se ett obehagligt exempel på vad mugglarna sysslar med. Jag klev ur bilen med förmaningar om ett snabbt fynd ringande i öronen (det är en hård miljö i den cachingbilen) När jag inte tillräckligt snabbt hittade burken klev de två kumpanerna ut, i det ögonblicket hittade jag burken, spetsad på en snöpinne av den grövre modellen!

Påle
Oväntat sätt att hitta en cache på! Nu har mugglarna börjat spetsa burkarna!! Det måste vara Vlad Țepeș – pålspetsaren – som varit framme. Enligt Ingabos teoretiska modell vill Vlad Țepeș utplåna alla small-cacher för att få plats med rejäla likkistor istället…..
Rätt man på rätt plats....
Rätt man på rätt plats….

Efter lite caching i och omkring Nästved drog vi oss norrut och gick ut på en vandringsrunda – ”Springturen”. Det tog ett tag att klara av alla burkarna i serien samt dess final så det blev olyckligtvis inte någon mat innan vi fortsatte vidare norrut för att ge oss på lite power-caching igen.

Springspår

Springspåret

Häst
Här var jag orolig att kvinnan på den vita hästen skulle röva bort TMR68….!

Dagen avslutades sedan med ytterligare några DK-Power-cacher samt ”on Route 267” trailen. På den senare trailen träffade vi CO själv som var ute och renoverade burkar. Det gjorde att vi kunde vända några DNF:er till found tack vare rykande färska burkar!

När vi nått fram till slutet av Route 267 var klockan redan sju på söndagskvällen, dags att börja färdas mot färjan och sedan vidare norrut mot våra respektive cachingbaser. Alla var minst sagt trötta efter en intensiv helg som bjudit på ett blandat utbud av burkar och färdsätt. Trevligast var naturligtvis vandringstrailerna samt burkarna inne i flera av de vackra små städerna. Att dessutom få se ett antal mycket fina fornlämningar skymta förbi tyckte jag höjde upplevelsen rejält. Att det dessutom blev något över 400 burkar hittade under helgen skadar ju inte….

Dags att vila sig några dagar inför nästa äventyr!