Dagen då jag mötte tre män i lustiga hattar

Det var lite grådisigt väder över Zürich på söndag morgon. Efter en god frukost, vilken inkluderade ost med hål i… (kan man äta hål?), packade jag ihop mina saker i ryggsäcken och gav mig ut på stadens gator och torg. Söndag förmiddag brukar ju vara en perfekt tid att vara ute på stadscaching – trodde jag!

Lustiga-hattar

När jag åter närmade mig cachen vid biljettmaskinen ”BlackBox Micro Paradeplatz Zuerich” fick jag dagens första överraskning. Omedelbart intill gömman befann sig tre män i lustiga hattar, samtliga försedda med långa näverlurar som de använde för att framkalla ett väldigt tutande. Kan detta var sant, tänkte jag, det är nog en (mar)dröm! Männen i hattarna visade inga tecken på att ge sig iväg, de fick istället sällskap av annat löst mugglarfolk, inklusive poliser. Det var bara att inse att en logg på denna cache skulle förbli en dröm.

Här var det tut i luren!
Här var det tut i luren! Bakom deras rygg ser ni biljettmaskinen jag så gärna ville besöka….

Kring gatorna satt nu plastband uppspända, det var avspärrningar överallt. Vad är det som händer? Lite längre fram möttes jag av musik och horder av människor längs med gatorna. Dessutom kom en mugglarvåg av springande mugglare på gatan – var det FTF-jakt?, brinner det?, är tjurarna lösa?, nej det var bara en obegriplig mugglaraktivitet som de kallade Zürich Marathon. Denna tillställning skulle ge mig problem, det värsta var – hur skall jag komma över vägen???

Hur gör man för att komma över vägen?
Hur gör man för att komma över vägen?

När jag närmade mig cachen ”Another Log At The Wall” visade det sig vara en rökande mugglare som patrullerade området, fram och tillbaka, gick han med bestämda steg för att tydligt markera sin avsikt att hindra min logg. Men jag hade nu hunnit lära mig att mugglarna i Zürich förr eller senare ger upp så jag väntade dryga tio minuter, sen var det fritt fram och jag kunde säkra min logg.

Det var vackert nere vid sjön, men mugglare, mugglare överallt!
Det var vackert nere vid sjön, men mugglare, mugglare överallt!
Vy mot centrum.
Mugglare fanns även ute på vattnet!

Dom burkar jag hade tänkt mig att logga längs med strandpromenaden var under belägring av spring-mugglare med stödtrupper som gjorde cachinglivet riktigt surt. Jag gick från burk till burk utan att plocka en enda burk. Det gick lite bättre när jag lämnade strandpromenaden och drog mig inåt land till parken ”Rieterpark”. Där skulle cachen sitta bakom en röd fyra – kan ni se någon sådan….?

Kan ni skåda någon röd 4:a?
Kan ni skåda någon röd 4:a?

Efter ett par varv runt om huset kunde även jag få syn på 4:an och loggen satt strax därpå i boken. Vandringen gick vidare till ”Enge (reloaded)” som först verkade omöjlig, men så insåg jag att jag stod på burken. Det var en cache dold under ett mindre brunnslock, ibland hjälper det att lyfta på fötterna!

Kyrka
Kyrkan ovan Enge (reloaded) cachen.

Nu var det hög tid att börja gå mot centralstationen och tåget mot flygplatsen, men en burk till skulle jag väl ändå hinna med, det blev ”Sihlberg”. Burken vållade inte några stora problem och jag såg inte heller till några av de ”skumma typer” cachebeskrivningen talar om, men de är väl där företrädesvis på natten.

Under min promenad mot tåget passerade jag cachen ”4 Nymphen an Bahnhofstrasse Zürich /PinzettenCache” och då ser jag en man med en Oregon 5xx i handen, jag höll upp min gps, hälsade och frågade om han hittat den, det hade han. Vi bytte kort några ord innan jag fick kliva vidare mot mitt tåg.

Det tog knappt 10 minuter till flygplatsen med tåget, utmärkta förbindelser i detta land! Jag hade då tillräckligt gott om tid kvar efter incheckningen för att hinna med en sista burk strax utanför flygplatsområdet ”TB Hotel Airport ZRH (Remake)”, en trevlig liten fågelholk!

Denna resas sista cache var härmed funnen och loggad.
Denna resas sista cache var härmed funnen och loggad.

Inne på flygplatsen väntade sedan dagens avslutande överraskning. En arbetskollega satt i avgångshallen och väntade på ett annat flyg tillbaka till Göteborg, vi hade varit samtidigt i staden utan att träffa på varandra. Det förklaras väl av att han inte jagar burk….

Mycket nöjd kunde jag nu anträda återresan och konstatera att nu är ytterligare två länder i Europa ”erövrade”.