Vattentornets hemlighet – avslöjad igen

Vattentorn

Vattentornet i Björkekärr har erbjudit många tillfällen till burkjakt. När jag inledde min geocachingbana bodde jag några hundra meter närmare vattentornet men då anade jag inte att där dolde sig finalen till en myst ”Crossword” som loggades 30 december 2004. Den 4:e december 2005 publicerades en ny burk på platsen ”THE GREAT MUSHROOM, men finalen fanns fortfarande kvar och var aktiv. Innan CJ, som då var ensam granskare insett att det blivit fel hade Hallén hunnit fram och loggat FTF, hedberg var inte långt efter. Vi blev ensamma om att logga denna burk utlagd av björnligan!

Den 21 maj 2006 arkiverades till sist hedbergs gamla korsordsmyst och därefter skulle det dröja ända till 10 maj 2012 innan det kom en ny burk på platsen. Då var det the explorist som lade ut ”Björkekärrs Vattentorn” en lurig liten burk! Vid publiceringen var jag på andra sidan staden, på arbetet, men tog mig snabbt iväg och letade ensam några minuter innan hebb anlände. Vi letade i dryga 20 minuter, allt medan regnet – eller snarare skyfallet – gjorde oss allt blötare! Till sist var burken och FTF:en säkrad. Den 4:e april detta år arkiverades burken av Reviewers, ganska många av the explorist burkar verkar försvinna just nu har jag konstaterat. Efter denna arkivering dröjde det inte längre än till måndag 7:e april innan vattentornet försågs med ytterligare en cache i styr och ställ serien, ”STYR O STÄLL # 13”. När cachen publicerades vid 8-tiden var jag på arbetet och hade denna gång ingen möjlighet att ge mig ut på FTF-jakt.

Tyvärr hade jag drabbats av någon form av alpsnuva efter gångna helgens äventyr så jag var inte i form att ge mig ut på burkjakt under hela veckan. Idag fredag återvände dock kraft och lust för burkjakt igen! Då det fanns en utmärkt hint i form av en note på cachesidan från CO så tog det inte så lång tid att leta upp rätt plats och denna minimala lilla burk. Skönt att åter ha loggat klart vid vattentornet – men det lär säkert komma fler generationer av burkar på denna plats.