Hälften lyckat eller hälften misslyckat?

Hur skall man se på saker när bara hälften, eller knappt det lyckas, då är väl ändå det hela till hälften misslyckat? Anledningen till denna fundering är dagens vandring som inte riktigt blev som jag hade tänkt mig. Strax efter klockan sju på förmiddagen lämnade jag cachingbasen för att ta mig ned mot Kålltorp där det igår dök upp en ny cache av Zcriptar ”Kolletorp 2”. När jag gick mot cachen upptäckte jag att burken inte fanns med i min gps, märkligt, jag laddade ju in den innan jag gick från gc-basen! Tog fram telefonen för att försöka åtgärda saken via Cachesense men den appen ville endast visa burkar som låg mer än 2 kilometer bort – mycket oroande! Försökte ställa om och redigera appen, men inget hjälpte, inga burkar syntes i mitt närområde hur jag än gjorde. Det blev till att surfa ut på nätet och ta koordinaterna direkt via Gecoaching.com. Platsen var sedan snabbt lokaliserad och jag hade bara att vänta ut en mugglare som gick förbi i snigelfart innan cachen kunde signeras.

Typisk gata i (nya) Kålltorp.
Typisk gata i (nya) Kålltorp.

På min ”att göra” lista fanns nu två burkar som jag besökt tidigare! Vad nu? Har Hallén blivit galen? Nej, inte värre än vanligt i alla fall! Det hela handlar om att leta upp ledtrådarna till ”Styr och ställ” finalen, där hade jag tagit cacherna nummer 9 och 1 utan att notera några ledtrådar. Vid nummer 9 kunde jag inte heller idag hitta någon ledtråd i cachen, det blir till att fråga CO – idag tog jag dessutom fotologg! Vid nummer 1 hade jag framgång och en ledtrådsiffra kunde noteras.

När jag nu ändå nästan var i Gamlestaden gick jag vidare för att fånga ytterligare några burkar. ”Nya gamla stan torget” skulle få återbesök, där letade jag runt länge den 4:e januari i år utan att hitta något. Sedan dess har det kommit in lite nya loggar som fått mig att inse att där jag letade länge och väl var helt fel plats. Nu hade jag andra idéer i huvudet och gick nästan rakt på gömman – som är mycket snyggt utformad! Härligt att få säkrat en logg på denna (äntligen).

Det nya torget i den gamla staden - ganska ödsligt och trist torg dock.
Det nya torget i den gamla staden – ganska ödsligt och trist torg

Min vandring förde mig nu in mot det gamla slakthusområdet och ännu en burk i Styr och ställ serien, nummer 12. Det var en liten nano, denna gång utan någon ledtråd.

Slakthus

Min plan var nu att fortsätta cacha i denna trakt, men så blev det inte! Förtvivlat tittade jag i min gps efter fler burkar, men ingen av de jag planerat att plocka fanns med. Kollade filter och annat som brukar kunna krångla men av någon outgrundlig anledning var cacherna inte i maskinen. Prövade telefonen igen och även Cachesense var på dåligt humör och vägrade visa burkar.

Att plocka ut en efter en via geocaching.com kändes inte som en möjlighet, jag tröttnade på detta strul och gick med högsta Hallén-fart hem mot gc-basen igen för att slicka mina sår och försöka reda ut vilken del av tekniken som skapat detta problem.

3 kommentarer

  1. Namnet på problemet är GARMIN. Och numret är 600 eller 650. Brottlingen är känd men dessvärre inte dömd.

Kommentarer är stängda.