Snöstjärnan blev Edsån och krymte till en micro…

Edsån förbinder Stora och Lilla Delsjön.
Edsån förbinder Stora och Lilla Delsjön.

Nästan mitt i Delsjöområdet höll grodan & fiabus tillsammans med Hallén ett event inför julen 2006 ”Glöggevent i Göteborg”. Då placerade vi också ut några burkar i det då ganska burkfattiga Delsjöområdet. En av dessa nya burkar placerades under gång- och ridvägsbron nära eventplatset. Det var en regular-burk med magneter och där har den suttit fram till början av april 2012 då den tycks ha försvunnit. Jag besökte platsen idag och kunde inte hitta min egen burk. Det kan finnas en liten möjlighet att den flyttats för långt in, men idag var vattenståndet så högt i Delsjön att det var mer än knädjupt. En liten bit in under bron kunde jag känna efter att jag byggt mig en liten stenbrygga, men det visade sig vara nödvändigt att placera ut en ny burk. Som av en händelse hade jag ett PET rör med magnet i ryggsäcken och det fick idag ersätta den stora burken. Igår när jag besökte en trogen lock & lock leverantör i centrala Göteborg fanns det inte en enda sådan burk att köpa. Tanken var annars att en lika stor burk skulle ha placerats ut, men det kan jag förhoppningsvis ordna senare. Det viktiga var att få igång cachen igen. Jag passade även på att byta namn på cachen från Snöstjärnan till Edsån (f.d. Snöstjärnan).

Ytterligare en problemburk i området är ”Glögg och Pepparkakor 2008” som placerades ut i samband med det årets glöggevent. Vi skapade då ett Team-namn för grodan & fiabus, Hallén och TMR68. Den fick en ganska speciell placering i en metallbalk ovan en tunnel. När jag idag skulle titta till burken så kunde jag inte hitta den, letandet pågick högt och lågt men burken var inte där den ursprungligen varit placerad. Jag höll nästan på att ge upp (dnf) när jag beslutade mig för att även titta i skogsområdet ovanför tunneln. Det visade sig att någon placerat burken vid staketet ovanför tunneln, dessutom var burken mycket svårt skadad. Det blev att ta med den från platsen. Nu återstår att se vad som skall hända, ett återupplivande med en hel burk, arkivering och publicering av en ny? Hittade en mycket trevlig plats lite längre in i skogen men den låg väl nära en annan burk i området.

1 kommentar

  1. Man kan inte ens lite på Claes O längre när det gäller lock and lock vi får skriva en arg insändare på deras faceboksida 😉

Kommentarer är stängda.