Påsk Promenad

På självaste påskaftons förmiddag gav jag mig av med cachinglinje 5 i riktning mot Korsvägen, en välbekant knutpunkt i Göteborg. Därifrån tog jag apostlahästarna och gick ut från en stad och in en annan, nämligen Mölndal. Målet var idag att följa i cachelegenden hebbs fotspår och röja lite bland burkarna vid Safjället, Mölndals sjukhus och Änggårdsbergen. Då jag kom från göteborgshållet var det naturligt att inleda cachingturen på Safjället, ett fint område som jag jagat burk i många gånger tidigare.

Ser ni något misstänkt....
Ser ni något misstänkt….

Maker Madness: Limited Edition” låg först på dagens lista, ett resultat av ett event som jag tyvärr missade då jag var ute på andra galenskaper den helgen. Den fina cachen var inte svår att hitta, värre var det med hur loggboken skulle signeras. Det var närmast att jag behövde en manual, den var verkligen annorlunda.

Begränsad upplaga

Loggbok

Slutligen förstod jag att man kunde välja en sida och där både signera och rita något i rutan, jag valde givetvis att avbilda mig själv så som streckgubbe med gps och ryggsäck på KEMIGN sida i boken.

Hällkista

På Safjället finns mycket som kan locka geocacharen bort från burkarna, när skyltar om hällkistor dyker upp så vinner det (åtminstone tillfälligt) över gps:ens angivelser.

Hällkista?

Jämfört med Kung Rings grav i Delsjöområdet så är detta en ganska blygsam lämning, men ändå intressant att se hur den var placerad i det närmaste nere i en liten dal. Ganska ovanligt att hitta gravar på sådana platser.

Efter denna lilla historiska upplevelse gav jag mig så av mot ”Wood”, den var vad den heter, åter en snyggt utformad cache som var lätt att hitta. Nu var det tid att lämna naturområdet och gå nedför de mycket branta backarna mot ”Mölndals sjukhus”. Där var jag och letade 31 december förra året men då var burken mugglad. Idag fanns den dock på plats och efter en mindre akrobatisk övning var cachen i min hand.

Mölndals sjukhus
Rätt riktning, men inte rätt skylt om du letar efter cachen….

Promenaden utsträcktes nu genom bostadsområdena där mugglarna hade vaknat och var ute i sina trädgårdar och ägnade sig åt olika obegripliga sysslor – det är en mörk och skrämmande värld! Jag spred dock ljuset genom att logga mig fram utmed gatorna, ”Maria Montessori”, ”Frejaplan – Abbe5:s födelsedagscache” och ”Solängen #1” var alla snabbt funna. ”Jungfruplatsen utan ledtråd” var lite svårare och jag cirklade runt en stund på det lilla torget innan jag fick syn på något synnerligen misstänkt, kan det vara? Jo, så var det! När jag stod med cachen i handen kom mannen som äger bageriet mitt emot cachen ut, han undrade vad jag letade efter! Jag hade inte mycket annat val än att inviga honom i geocachingens hemligheter. Han hade hört talas om geocaching och var mycket positivt inställd till vår aktivitet, han såg fram emot att se fler leta efter cachen! Det var ett riktigt trevligt möte och jag kunde problemfritt återplacera denna snygga lilla burk.

Jungfruplatsen

Det var nu en liten transportsträcka till ”Mormors Gård”, jag befarade att den skulle bli svår denna soliga förmiddag och tyvärr besannades mina farhågor. Det kom mugglare från alla håll och slog sig ned på bänkar och gräsmattor kring cachen likt gamar kring ett kadaver! Det var säkrast att genomföra en taktisk reträtt innan denna hord mugglare insåg att de kunde inringa och nedgöra en ensam geocachare… Det var utan tvekan säkrast att dra iväg mot skogen. Det fanns ett antal nya burkar på temat stigar som mötas och skiljas. Nummer 8 togs lekande lätt medan nummer 7 vållade mig en del bekymmer. Hinten var gran och jag letade runt bland alla granar utan framgång. Det visade sig då att burken låg en bit från träden, utslängd på marken och med loggboken utdragen ur röret. Hade senaste loggare (hebb) lite bråttom? Nej, jag tror snarast att ett barn har varit i farten och hittat cachen och sedan slängt bort den!

Änggårdsbergen

Med denna logg säkrad gick jag på den små stigarna in mot Änggårdsbergen. Stigen jag gick på var blöt och överallt låg det mycket stora träd, mest granar, som fällts av någon av de senaste stormarna. Det var ett litet äventyr att ta sig över och under dessa bjässar.

Hinder

Efter några hundra meters promenad nådde jag fram till ”Stigar som mötas, eller skiljas 9” och kunde snabbt plocka fram burken, åter i hebbs fotspår.

I hebbs fotspår
I hebbs fotspår

Nu var burkjakten avslutad för idag och jag kunde notera 10 av 11 hittade, ändå ett ganska gott resultat. Min vandring gick sedan genom Änggårdsbergen där man kan få se många lite annorlunda naturfenomen.

gult

Annorlunda

Södermalm? Ja, snart är det ju dags för nästa Stockholmsresa...
Södermalm? Ja, snart är det ju dags för nästa Stockholmsresa…

När jag nådde hållplatsen Botaniska trädgården noterade jag att det blivit 15 kilometers vandring denna soliga och riktigt varma påskafton!

En fortsatt trevlig påsk tillönskas alla läsare!

 

1 kommentar

Kommentarer är stängda.