Event vid Vänerns strand

Idag var det så dags att kliva på tåget för vidare färd mot norr och eventet ”Läckö Kinnekulle Event 2014”.

Tåg

I Herrljunga fick jag byta till ett lite mindre tåg, snarast en rälsbuss, för den sista etappen upp mot Lidköping. Efter något under två timmars resa från Göteborg kunde jag så kliva av vid Vänerns strand.

Vy mot Vänern

Jag gick nu direkt mot eventet för att börja förbereda dagens föredrag.

Här var det event!
Här var det event!

Redan vid ytterdörren möttes jag av en lång rad välbekanta ansikten och fler träffade jag på inne i event lokalen. Det fanns fika, shop för geoprylar och coins med mera där inne och ett välsmort maskineri där funktionärer såg till att allt fungerade. Siktet hade väl varit inställt på ett Mega event, men det nådde eventet inte upp till denna gång. Men nog har det förutsättningarna att växa. Trevligt och välorganiserat – kan rekommendera alla som inte varit på detta event att passa på om det återkommer nästa år.

Event

Event

Event

Jag passade på att titta lite på gc-prylarna och hittade faktiskt en burk som jag sett förut, men som inte fungerade som förut. Mer avslöjas inte då det kan tänkas att denna cache kan drabba er ute i burklandet. När shoppingen var avklarad gick jag in i föreläsningssalen för att ställa allt i ordning. Prick klockan tolv drog jag igång föreställningen som handlade om USA resan förra året. Iförd sedvanlig western-mundering drog jag igenom bilderna och avslutade det hela med en film.

Denna mycket praktiska anordning till en vandringsstav skådades på eventet.
Denna mycket praktiska anordning till en vandringsstav skådades på eventet.

Föredraget verkade fungera hos åhörarna även om det inte var någon som anmälde intresse att göra om en liknande resa (konstigt….!) Efter föredraget packade jag ihop min utrustning och gick ut i solen för att även få mig några burkar innan det var dags att resa hem igen.

Vänern

Nästan direkt utanför eventlokalen hittade jag ”Chinatown”, en av områdets gamla burkar från 2003. Därifrån gick jag bort mot hamnen och letade upp ”Trafojakten #3 Västra hamnen” i sällskap av ett mindre gäng andra burkletare. Vi kom även att träffa på varandra vid ”Hamnstaden #2 aka Men in Tights” där det blev en DNF.

En jättenano? Kanske, men vi hittade ingen loggbar cache....
En jättenano? Kanske, men vi hittade ingen loggbar cache….

Nu när jag läser loggarna kan jag konstatera att det var flera idag som hittade den, men att den helt klart är svår. Det gick onödigt mycket tid till denna, värdefull sådan, så jag ångade vidare mot ”Småbåtshamnen” som glädjande nog ville visa sig! Vid ”Hamnstaden #3” fick jag åter problem, inget fynd i stubben. Det var nu tid att gå iväg mot stationen, först ville jag dock få hittat en burk till och inte lämna Lidköping med en avslutande DNF – sånt går ju inte an! Det sista försöket på en burk denna dag var vid ”Lidköping #2 Nya Torget”. Där slutade allt lyckligt och jag kunde nöjd gå mot det väntande tåget och påbörja hemfärden.

Resecentrum

Tåg hem