Pingvinträff i Slottsskogen

Parken

Idag blev jag kvar på arbetet längre än vanligt, kom ändå i Hallén-tid på förmiddagen så det blev en dag med rejält med övertid. Till slut lockade ändå det vackra vädret till en liten promenad bort mot den vackra parken Slottsskogen. Dessa marker var en gång ängar och betesmarker under Älvsborgsslott men idag är det ett mycket populärt grönområde nästan mitt i Göteborgs centrum. Det var ganska gott om tid innan dagens geocachinghändelse skulle börja så jag inledde med en bägare med glass(!) Därefter gick jag mot starten för en multi ”Benny Boy´s cache #19” men där gick något rejält fel och jag fick inte fram rätt koordinater. Det uppstod ganska många frågetecken kring ord/bokstäver och färgade/ofärgade avsnitt på stenen där ledtrådarna fanns och en del annat. Det blev till att fotografera stenen, sedan får jag helt enkelt sätta mig hemma och pröva alla tänkbara lösningar. Det blev alltså till att ge upp och istället gå mot eventet ”Let’s visit the penguins”.

Eventet kan börja, här syns Hallén på magen, bgr01 spankulerar kring lite längre bort och Ragge1 ser ut att rugga....
Eventet kan börja, här syns Hallén på magen, bgr01 spankulerar kring lite längre bort och Ragge1 ser ut att rugga….

Fanns risk för fågelinfluensa? Fara för att få pippi? Ganska ruggigt att tänka på sådant!

Mina farhågor att alla burkjägare skulle komma i frack gick snabbt över, det visade sig vara en rad kända ansikten som dök upp i lätta sommar-geocaching-kläder.

Ragge1 och bgr01 närmar sig!
Ragge1 och bgr01 närmar sig!

Snart var hela området vid pingvinernas hem fylld av burkletare som ivrigt samtalade kring vårt käraste ämne – burkar, burkar och åter burkar.

Eventet öppnas

Eventet ordnades av Snafas för att välkomna en grupp tyska geocachare som var på resa mot mega-eventet i Oslo. Våra tyska gäster kom lite efter 18-slaget och delade ut presenter! Vi deltagare fick trä-coins och CO fick lite mer dyrbara presenter med flytande innehåll. Det framfördes även önskemål och att eventdeltagare i framtiden borde ha med sig presenter till arrangören – kan det bli en tradition kanske?

TB och coin

Eventdeltagare

Pingvinpublik

Totalt ägnade jag nästan en timma på eventplatsen innan gruppen spridde ut sig över omgivningarna, på väg mot olika cachingbaser eller ut på jakt.

När jag lämnat eventplatsen möttes jag av oräkneliga mugglare som sprang uppför en backe, sedan nedför backen och åter uppför. Åter fick jag alltså se exempel på hur hemsk, mörk och meningslös mugglarnas värld verkligen är. Det är en trist och grå massa vars nytta är lika obegriplig som fästingar.

Det var skönt att åter nå hem till cachingbasen och kunna sätta sig för att summera denna vackra eventdag. Vi får hoppas att den stundande långhelgen bjuder på lika fint cachingväder!