Blåblodiga fårskallar och en liten fladdermus

Torsdagen den 8:e maj klockan 06:35 rullade SJ:s snabbtåg mot Stockholm, åter dags för ett besök i vår huvudstad. Denna gång låg tyngdpunkten på arbete snarare än geocaching då jag skulle vara med på det Svenska Historikermötet 2014 vid Stockholms universitet. Från centralen blev det tunnelbanan ut mot universitetet, vilket bara tar nio minuter i anspråk. Jag var där nästan en timma innan registreringen skulle börja, men det är ju inte fel, burkar finns ju överallt!

Jag gav mig ut på en tur i de lantliga omgivningarna. ”SU#2 Småbrukarhemmet” blev mitt första offer under promenaden! Intressant att läsa om de försöksodlingar som bedrevs här redan under tidigt 1800-tal.

Kan här finnas en burk?
Kan här finnas en burk?

Jag rundade de stora föreläsningshallarna och gick mot en underjordisk del av universitetet.

Underjorden

Givetvis fanns ficklampan i fickan så jag kunde utan problem ta mig in i det svarta hålet. Man vet aldrig riktigt vad som väntar nere i ett hål och det visade sig vara tur att jag hade lampan med mig. Lukten i rummet avslöjade att någon använt platsen som toalett, och jag menar inte pissoar så det gällde sannerligen att se var man satte fötterna! Dessutom har utrymmet använts till att bränna kablar så det var mycket sotigt. Jag letade mig försiktigt genom utrymmet och tittade lite försiktigt upp i ett hål, som tur var tittade jag först – i hålet hängde nämligen en liten fladdermus! Det hade varit mindre bra att trycka upp fingrarna rakt i munnen på denna lilla vampyr. Efter några svep till över rummet hittades den mycket snyggt utformade burken och jag kunde få ge mig ut i ljuset och en något mer angenäm luft än i detta hål.

Detta är området kring Stockholms universitet, man kan ju tro att det är ute på landsbygden!
Detta är området kring Stockholms universitet, man kan ju tro att det är ute på landsbygden!

Denna lantliga del av centrala Stockholm (!) saknar inte kollektivtrafik så nästa burk låg inte långt från en hållplats, men jag slapp en micro och kunde i stället njuta av en small. Min vandring fortsatte nu rakt in mot den stora skuggan, lite orolig kunde man vara att det skulle medföra ett nytt besök i Hades, men så illa var det nu inte. Stora Skuggan visade sig vara ett värdshus med tillhörande cache, eller om det nu kanske är tvärt om.

Stora Skuggan

Cachen

Innan jag nått fram till nästa burk ”A Micro in a Tree #09” hejdade jag mig, det var en T4:a och inte lämplig för mig att ge mig på! Dessutom vaktades cachen av minst hundra blåblodiga fårskallar med tillhörande fårlika hundar!

Kungens alla får

Bähhhhh

Jag passerade detta hinder i trygg förvissning om att jag borde slippa golfare i närheten….

Bro

BiB13 – Vattenkraft (Väg och vatten)” var åter en klassiskt placerad burk där jag fick tillfälle att leka troll, tyvärr kom ingen på bron under loggningen så jag hade inte någon att skrämma. Min runda kring universitetet denna förmiddag avrundades med en mycket snyggt utformad burk ”BiB13 – 4H (Pedagogik)”.

Ser du burken?
Ser du burken?

Under senare delen av eftermiddagen blev det en mindre räd med min tillfälliga GC-bas på Drottninggatan som utgångspunkt. Cacherna ”Påskriset vid Sabbatsbergs Sjukhus (2013)”, ”TMW – N2 Bjurmans Office” och ”Astrid Lindgren- Karlsson på taket” fick framgångsrika besök under turen, ett par andra fick jag ge upp tyvärr, men så är det ibland i stadsmiljön. Framåt kvällen var det dags att bege sig till Stockholms mest centrala delar, nämligen Gamla Stan, där jag hade ett par kvardröjande burkar. Givetvis var det nödvändigt att försöka leta upp dessa.

En burk mitt i landets maktcentra!
En burk mitt i landets maktcentra!

XMAS2012-24 Old town” låg först på turen, mitt i maktens centrum men ändå på en lugn plats. Endast en enda mugglare passerade under mitt sökande, nog rekord i stillhet vid någon central burk jag besökte denna dag. Betydligt mer trafik var det kring ”50,000 caches in Sweden!”, men inga problem att finna burken. Extra roligt att få logga en burk som lagts ut av det svenska reviewerteamet!

50000

Efter dessa framgångsrika loggar blev det en härlig tur i Gamla stans fantastiska miljö.

Hallén och Mugglaren....
Hallén och Mugglaren….

Över mörka vatten

Fara

Trånga gator

 Det blev sedan en ganska sen kväll, helt fri från geocaching, nere i en mörk medeltida källare inne i en trång gränd…