Universitetscaching

Fredagen ägnades till stor del åt inomhusakviteter vid konferensen, utomhus regnade det mest hela dagen. När mötesaktiviteten avtog strax efter halv fem på eftermiddagen regnade det fortfarande men då var lusten att ge sig ut bland traktens burkar stor så jag trotsade nederbörden och gav mig ut på Norra Djurgården igen. Förutom alla universitetsbyggnader så har gatorna alla namn från den akademiska världen. Det finns dessutom en serie letterboxcacher som bygger på ett eget examens system, roligt uppbyggt, men jag hade inte tiden att reda ut hur det var tänkt att dessa cacher skulle loggas. Se till exempel: ”BiB13 – Fil Kand i Geocaching (Examen)”.

Min runda började med ”BiB13 – Djurliv i vatten (Skogs och jordbruk)” nära Lappkärret. En snabbt hittad burk under en parkbänk. Efter en kortare promenad var det dags att fira jul igen ”XMAS2010-24 Norra Djurgården’”, förr brukade julkalenderburkarna ”avjulas” men så sker sällan numera, men vad gör det, en burk är en burk!

Sjöutsikt

Ännu en BiB-burk låg nu framför mig, ”Integration – Kulturarv”. Där väntade en mugglare med hund, hon tycktes inte så gärna gå från platsen men jag var tillräckligt envis. Stod kvar på min klippa och fotograferade, slutligen gav hon sig av och jag kunde säkra min logg.

Rejält rör!
Rejält rör!

Ytterligare en delkurs i universitetscachingen fanns ett par hundra meter fram på stigen utmed vattnet, lämpligt nog var det cachen ”Hydraulik, Väg och vatten”. Tydligen underhålls inte denna cache vintertid….

Ej vintertid

Jag fortsatte på mitt inbillade utbildade tema och gick vidare mot studentlivet i en korridor. Det måste sannerligen vara ett primitivt studentliv som levs här i Stockholm! Här får studenterna nöja sig med en plastburk under en sten… (möjligen kan det vara så att studenterna bor i det hus som fanns en bit bort, men det förefaller kanske något osannolikt då koordinaterna isåfall är något felaktiga).

Rundan närmade sig nu sitt slut och jag klev ut på asfalten igen och gick upp mot det imponerande ”Naturhistoriska riksmuseét” där jag kunde fånga en liten micro utanför dess grindar.

Naturhistoriska riksmuseét

Dagens cachingtur avrundades med en Earth Cache ”Naturligt järn – native iron” den var nästan ett måste för mig då jag har järnkoll på järn…. Denna Earth Cache hade dessutom ett utmärkt system för att få veta om svaret på frågorna var rätt, ett eget formulär. Det borde vara något att ta efter för alla Earth Cacher, Virtuella och ganska många mystar.

Järnmästare

Det började nu åter regna ordentligt så jag sökte mig mot den närbelägna tunnelbanestationen och åkte in mot centrum för att få lite mat. Dagen hade ändå bjudit på 7 nya loggar vilket var bättre än väntat under denna långa konferensdag.