Ut till Mölndal vill jag gå…

Vem har inte vaknat en söndagsmorgon och längtat efter att ta en promenad till Mölndal? Det är väl ändå ganska självklart att man vill det! Kängorna drogs på, vatten fylldes i flaskan och annan tänkbar utrustning packades ned i ryggsäcken, sen var det bara att ge sig av genom Delsjöområdets djupa och vilda skogar.

Det var oväntat varmt redan klockan 7 så det blev ganska svettigt då jag inte gjorde avkall på tempot. Den första burken ”Sniff, sniff …you smell!” låg 7,8 kilometers gångväg från geocachingbasen.

Nog luktade jag av svett efter den raska promenaden i den fuktiga värmen, men cachen hjälpte föga mot detta!
Nog luktade jag av svett efter den raska promenaden i den fuktiga värmen, men cachen hjälpte föga mot detta!

Cachen hade kanske kunnat vara till nytta mot min svettiga lukt, men då den innehåll en loggbok så var den inte till stor nytta när det gäller luktbekämpning. Lite doftade det dock om cachen vilket antyder att den inte alltid varit en cachebehållare!

Jag fortsatte nu utmed Rådasjön och Stensjön innan jag vek av in på Bohusleden i riktning upp mot Norra Långvattnet. Dit upp är stigningen rejäl vilket ger god träning åt kroppen. Väl uppe på höjden möttes jag av husgrunder och några helt nyuppförda villor på toppen med en fullständigt otrolig utsikt.

Nya hus

Jag skulle dock inte in bland villorna utan mina steg styrdes mot ”Från Postmästaren till Brovaktaren”.

Ser du cachen?
Ser du cachen?

Detta lilla rör hittade utan problem i den lilla djungeln och jag planerade för att gå vidare längre bort i Mölndal för lite fler burkar. Vägen ned från berget tog jag via de nyuppförda villorna. Har man lite över 5 miljoner över så går det nog fortfarande att köpa någon av Riksbyggens storslagna villor på denna plats.

Höjden av frihet?
Höjden av frihet?

När jag gått nedför alla backar började det komma lite regndroppar, men inte värre än att jag fortsatte en bit till. Tyvärr avtog inte regnet utan jag fick ta fram jackan – då small det till – helt klart en jätte som fick skallen inslagen av en stor hammare!! Jag tittade på väderappen med radarbilden och såg ett massivt regn- och åskväder öster om Göteborgstrakten. Duggregn brukar inte hindra caching, men åskregn har jag inte någon större lusta att vandra i så det blev nu till att avbryta turen och uppsöka närmaste spårvagnshållplats. När jag började rulla hemåt avtog regnet och åskan hördes inte av igen, typiskt, men då hade jag redan hunnit så långt att det inte var någon poäng att återuppta burkjakten. Det får bli en tur till Mölndal snart igen, för dit vill vi väl alla ta en promenad.