Topp tio favoritcacher 1 augusti

Tio_i_Topp

Idag är det dags att inleda en ny tradition här på ”Halléns Geocachingäventyr” där jag vill uppmuntra till att skapa bra och intressanta cacher! Som ni säkert känner till kan alla som är premium-medlemmar ge favoritpoäng till gömmor som man av någon anledning tycker är extra bra. Via den utmärkta statistiksidan Project Geocaching går det att filtrera fram de ”bästa” cacherna i Sverige, på Project Geocaching beskrivs den metod de använder på följande sätt:

”Här har vi beräknat en lägre gräns för Wilson-poängs konfidensintervall för en Bernoulli parameter för att hitta de bästa cacherna. Detta är verkligen inte så komplicerat som det låter och det är lätt att läsa på om med hjälp av Google. Kort sagt, de bästa cacherna är de med många favoritpoäng och många loggar. Det vanliga med denna uträkning är att alla som inte ger poäng också nedvärderar objektet. Men eftersom endast de som är premiummedlemmar kan dela ut favoritpoäng görs beräkning enbart utifrån dem.”

Jag kommer att kring varje månadsskifte titta på listan och presentera ett utdrag med de tio mest populära. Har jag besökt någon av burkarna på listan kommer en kortare kommentar kring den burken, men ni som läser i bloggen kanske har varit vid några av de andra cacherna? Lägg då gärna in en kommentar och berätta om din upplevelse vid den cachen!

01-aug-14 Cachetyp Cachenamn CO Län %
1 Mystery Brutal Betong Extreme Gormare Uppsala 91
2 Mystery Hedemora Bright Light vw bus Dalarna 91
3 Traditional The Irish Jig Lord Styles Västra Götaland 89
4 Mystery The Walking Dead 2: Patient Zero Team Cache Us If You Can Västernorrland 88
5 Mystery Kalmar after office hour 1 petterf Kalmar 87
6 Traditional Size doesn´t matter! De tre Bockarna Bruse Västra Götaland 87
7 Mystery Project T5 #30 – T5athlon Zontjuven Stockholm 86
8 Mystery In to the unknown… leon-noah & lehed Örebro 86
9 Mystery Stjärnor Mr LuuL Stockholm 85
10 Mystery Grufvligheter MyrHammar Västmanland 84

Det är en mycket stor dominans för mystar och Premium Member Only cacher i listan, vilket kanske inte är så märkligt. Eventuellt kan jag kanske plocka ut enbart traditionella cacher och göra en egen lista av dessa i framtiden, men jag börjar på detta sätt, topp tio – oavsett cachetyp.

Av det tio på denna månads tio-i-topp har jag endast besökt 3:an, ”The Irish Jig”. Den är en av de bästa traditionella cacher jag loggat! Cachen ligger i en liten park, mitt i centrala Göteborg, det kräver givetvis försiktighet vid loggningen då det finns många nyfikna och kanske ondskefulla ögon omkring dig! Just nu har cachen varit stängd på grund av ombyggnad av cachen, men vi får hoppas att den snart kommer på plats igen. Dessutom är vi nog många som med spänning väntar på de cacher som annonseras på cachesidan: 2 The Irish Reel (GC4—-) Not published och 3 The Irish Hornpipe (GC—–) Not published.

2 kommentarer

  1. Nr 10 på listan ligger någon km från mina föräldrar & publicerades strax efter att vi börjat, det tog drygt två år, klätterkort inne & en utekurs, men till slut efter ett fjärde besök kunde den plockas fram på nyårsafton förra året. Äntligen, så väl värd sina poäng!

  2. Ser dessutom ut som att vi måste kämpa vidare för att hitta en ingång till nr9 som bara ligger några minuter iväg från oss. Dessutom är Hedemora (2) nära mina föräldrar & CUIYC (4) håller till i sambons gamla hemtrakter. Bra tips!

Kommentarer är stängda.