München, Neuschwanstein & Österrike

Lufthansas plan lyfte enligt tidtabell tjugo minuter över sex på torsdagsförmiddagen, en ny resa var inledd, ett nytt äventyr påbörjat. Det skulle föra TMR68 och Hallén mot sydligare breddgrader, men fortfarande norr om Alperna, vi hade vår geo-blick riktad mot München och det stundande giga-eventet, ett måste för varje hängiven geocachare!

Där nere jagades det burk för bara ett par veckor sedan!
Helsingör från ovan – där nere jagades det burk för bara ett par veckor sedan!

Flygningen gick utan problem och snart klev vi ut på tysk mark och möttes av vår lokala kontaktgeocachare Anram, det var många, många, många, många år sedan vi träffades senast så den naturliga frågan blev – vad har du gjort sen senast, svaret var också naturligt – jobbat…. Då var den saken avklarad och vi kunde gå mot dagens första burk, så att TMR68 skulle få en riktig tysk burk, inte bara den virtuella på Frankfurts flygplats. Detta blev en långvarig debatt huruvida den ”burken” skulle räknas eller ej!

Ett TB-hotell vid flygplatsen.
Ett TB-hotell vid flygplatsen. TMR68 till vänster och Anram till höger.

Vi lämnade snart flygplatsen och tog oss ut på landsbygden för lite burkar och några sevärdheter. D’ Wies vid Die Wieskirche som har riktigt sevärda målningar, där rådde tydligen fotoförbud, undrar då hur detta hamnade i min kamera..

kyrka_rockoko

Burken? Den hittades utan svårigheter och därefter var det hög tid för lunch som skulle stärka oss inför resten av dagen. Potatissoppa med korv är inte fel när det är tysk korv som ligger i soppan!

Wieskirche

Wieskirche Kapellet

Energi skulle vi behöva då vi nu skulle bege oss i närkamp med den största turistmagneten i Tyskland – Neuschwanstein. Slottet är en märklig del av kung Ludwig II serie av sagoslott. Stora delar av statsbudgeten gick till de stora byggprojekten där man kan se hur han hämtat idéer från medeltida sagor och inte minst av Wagner (som verkar ha ett dåligt inflytande på ledande figurer…)

Vid alpernas fot

Det tog mycket lång tid att nå en parkeringsplats i den överbefolkade byn nedanför sagoslottet. När vi sedan såg köerna till biljettförsäljningen valde vi att gå vår egen väg i burkarnas spår och bese anläggningen från utsidan. ”Hohenschwangau City Center” låg först utmed promenad vägen och blev ett lätt offer för de tre jägarna. Därefter började backarna upp mot höjderna och en traditionell burk nära utsiktspunkten.

Vi passade även på att samla information kring en Earth Cache, men jag har då aldrig tidigare under mitt geo-liv upplevt en sådan trängsel vid en dylik burk!

Skall alla dessa logga Earth Cachen?
Skall alla dessa logga Earth Cachen?

Det var inte lätt att ”slå sig fram” till bron och under fötterna svajade brädorna, det började bli spännande.

Det var inte lätt att ta bilden i trängseln, därav att ett finger är med i bild!
Det var inte lätt att ta bilden i trängseln, därav att ett finger är med i bild och min gps är vänd upp och ned!
Bron sedd från slottet, det var ganska högt.
Bron sedd från slottet, det var ganska högt.
Fullt av folk som vill logga Earth Cachen..?
Fullt av folk som vill logga Earth Cachen..?

Från bron kunde man också se slottet, givetvis blev det även en bild på utsikten när jag ändå var på plats.

slott

Borggården.
Borggården.

Från detta sagoslott såg vi ned mot områdets andra slott – ”Schloss Hohenschwangau” där det givetvis också fanns en burk som vi snart var på väg mot.

gulaslottet
Schloss Hohenschwangau
Närbild av Schloss Hohenschwangau
 Schloss Hohenschwangau

Schloss Hohenschwangau

Schloss Hohenschwangau

Sjöutsikt

Återvändsstig?
Återvändsstig?

Det var inte överallt som vi var framgångsrika i området. När vi passerat skylten på bilden ovan nådde vi fram till ett hus som låg ute i vattnet, där inne skulle det finnas en högt placerad burk. Men vi var inte utrustade att klara denna så det blev till att återvända uppför backen, så nog var det en återvändsstig!

Problem

Efter en liten runda med ett par burkar återvände vi till bilen och fortsatte dagens utflykt, på flykt från turistområdet! Det fanns starka önskemål från TMR68 om att åka över den närbelägna gränsen och plocka en burk i Österrike vilket också beviljades av övriga deltagare som dock redan hade loggade burkar där, men en till skadar ju inte! Det utsatta målet var ”An der alten Ulrichsbrücke…”.

Ivrig att erövra ett nytt land kastar sig TMR68 över kanten..
Ivrig att erövra ett nytt land kastar sig TMR68 över kanten..

Minnestavla

Det blev en del sökande, men till sist var det Anram som plockade fram burken.

Den gamla bron skymtar i fjärran.
Den gamla bron.

Det var nu hög tid att återvända mot München där Anram återvände hem medan TMR68 och Hallén begav sig ut på ett mindre burkletaräventyr i närheten av den f.d. Olympiaparken – numera – Geocachingparken.

Här var det rena rama cirkusen!
Här var det rena rama cirkusen!

Nano

Kväll

Sommarfest

I parken pågick sommarfesten men det var inte något större problem, snarast en tillgång då vi kunde få ett kvällsmål mat i form av god tysk korv. Utöver normala burkar letade vi denna kväll efter några av Lab-cacherna som fanns i samband med eventet. Några av dess blockerades av mugglarfesten, men det skulle ordna till sig under kommande dagar. Detta var trots allt bara en liten uppvärmning inför den storslagna fest som ett Gigaevent innebär!

1 kommentar

Kommentarer är stängda.