Det började i München och slutade med ISS

Efter en riklig frukost startade vår vandring i München. En stad jag tidigare bara bytt tåg och flyg i tidigare så det skulle bli intressant att se både orten och dess cacher.

Stadsport

Det var inte långt till den gamla stadens gräns där sentida stadsportar visar var gränsen en gång gick för den medeltida staden. Givetvis fanns det en del burk kring dessa monument och gatunamnen har man försökt att göra så storslagna som möjligt dessutom.

Stadsport

Dagens tur mixade traditionella burkar med Lab-cacher som det fanns rikligt av kring Giga-eventet. Inne i centrum fanns tio och i parken kring eventet ytterligare tio. Därtill hade ytterligare tio lagts ut i förorten men dessa hann vi aldrig med att plocka. Lab-cacherna i centrum var enkla men de var en utmärkt guide till staden, man fick se alla betydelsefulla och intressanta platser genom att logga sig fram i staden.

En plats med en mörk historia.
Odeonsplatz – en plats med en mörk historia.

Det gick rysningar av obehag genom kroppen när vi nådde Odeonsplatz. Idag finns inget som antyder vad som pågick här under den mörkaste tiden i Tysklands historia. Idag lyfts musik och arkitektur fram, i Lab-cachen nämns inte 1930-talets aktiviteter, inte heller nämns det på några informationstavlor. Men det var här som diktaturen hyllade sina så kallade hjältar från kuppförsöket 8-9 september 1923 där Erich Ludendorff tillsammans med Hitler försökte genomföra en statskupp.

Vi samlade ihop den information som behövdes och lämnade snart detta torg för att bege oss in mot hjärtat i staden.

Palats

Kungahus

I stadens centrum finns flera rekonstruerade palats från 1600-talet, de förstördes helt eller delvis under kriget men inramar idag åter de stora centrala torgen i kanten av de medeltida kvarteren.

Torg

Medeltida gata

TMR68 på jakt efter ledtråden till en Lab-cache.
TMR68 på jakt efter ledtråden till en Lab-cache.

Torg

Jakten gick inte bara på stadens gator och torg, det hände även att vi tvingades till underjordisk verksamhet.

Försöker TMR68 ringa hem?
Försöker TMR68 ringa hem?

När vi återvänt till ytan igen så började det bli allt mer folkliv på stadens gator och torg, dessutom hade även andra geocachare vaknat och det började bli riktigt intressant att se hur burkjägare från hela världen samlades i små grupper vid stadens cacher.

Här var många intresserade av en skylt...
Här var många intresserade av en skylt…
Arg städtant? Nej, en ledtråd till en Lab-cache!
Arg städtant? Nej, en ledtråd till en Lab-cache!
Allt kunde handlas i automater, förutom GC-prylar.
Allt kunde handlas i automater, förutom GC-prylar.

Stadshuset

Webcam

Den största folksamlingen av alla fanns på torget vid stadens Webcam, området togs helt över av geocachare denna dag!

Burkletare

Staden i miniatyr

Mugglare

Svin

Vid varje burk mötte vi nu andra geocachare, några av dem var svenskar. En trevlig överraskning var när vi träffade på priffe, som ni kanske har hört talas om via Mijaus blogg (som numera är ganska inaktiv…) Vi började prata och det slutade med en gemensam lunch.

Vi behövde inte gå hungriga från lunchen!
Vi behövde inte gå hungriga från lunchen!

Mycket mätta efter en stadig lunch påbörjades nästa etapp av dagens burkletande.

Man skall inte skita i en cache...
Man skall inte skita i en cache…
Mitt i centrum kan riktigt stora burkar påträffas!
Mitt i centrum kan riktigt stora burkar påträffas!

Vi hade nu siktet inställt på Nymphenburgs slott. Vägen dit gick genom ett område som var ganska glest på både cacher och andra jägare men några loggar till fick vi ihop.

Nymphenburg
Nymphenburg

Nymphenburg

Nymphenburg

Bakom den välvårdade parken träffade vi på ett litet kapell som såg mindre välskött ut, men där fanns en burk och en bit bort på en bänk satt en man med en GC-keps… vi började åter träffa på andra burkjägare!

Nymphenburg

Genom parken tog vi oss nu till ett mer vildvuxet skogsområde där det åter visade sig krylla av andra cachare vilket gjorde att det oftast gick snabbt att plocka fram burkarna.

Snårigt värre

Vi kunde snart lämna skogen även om det även vid mer centralt belägna cacher kunde finnas lite grönska.

Djungel - nej en nästan helt vanlig citycache...
Djungel – nej en nästan helt vanlig citycache…

Rundan avslutades vid en liten kanal, men också med en DNF. Den skulle vi dock komma att åtgärda under morgondagen, men denna fredag letade vi förgäves, med cachen rakt under våra näsor, eller kanske över någons huvud…

Var är burken?
Var är burken?

Under dagen hade vi även sökt efter friluftsbutiken Globetrotter, men där hade något gått fel vid inmatning i gps:en så trots två försök fick vi skriva DNF även på den…. Butiken skall vara speciell, har exempelvis ett regnrum för test av utrustning!!!

Kvällen avslutades hemma hos Anram som bjöd oss på middag. När maten var uppäten tittade alla upp mot skyn och fick då se en cache passera förbi – nej, det är inte som ni tror, jag hade endast druckit vatten till maten… Det var verkligen en cache som flög förbi International Space Station var det vi såg och på den finns cachen ”International Space Station”. Tror ni att bilden nedan kan bli godkänd som fotologg av cachen….?

ISS