Ett otraditionellt äventyr i Slottsskogen

Ett otraditionellt äventyr i Slottsskogen – vad kan det betyda? Om du följer med genom dagens inlägg så kanske du förstår poängen!

Startpunkt

Efter en stunds spårvagnsåkande klev jag av den första av cachinglinjer vid Linnéplatsen för att inleda min jakt på ”7SoA – Slottsskogens Wherigo”, enligt beskrivningen skall den vara 5 kilometer lång och ta omkring 2 timmar i anspråk. Jag inledde med att trassla till det hela då det krävdes en PIN kod för att starta programmet i telefonen, hade läst slarvigt så jag insåg inte att PIN koden fanns i hinten till cachen! När väl det trasslet var löst kunde jag inleda min Wherigo promenad. Målet för dagen var även att samla information till en multi, två mystar och en letterbox-cache för att se i vilken ordning allt skulle loggas.

Vid vandring i Slottsskogen fruktar jag alltid att komma hem med en älg, anka, får, ekorre eller varför inte en pingvin i ryggsäcken, det gäller att se upp då djuren i parken är pigga och hittar på mycket oväntade saker – de passar på så sätt väl ihop med Hallén.

Pingviner

Vattenlek

Under min vandring fick jag snabbt samlat information till ”7SoA – Inhemska och exotiska fåglar i Slottsskogen”, en letterbox. Den hittades sedan efter ett kort sökande bland buskar och stenar.

Det är gott om fårskallar i denna trakt....
Det är gott om fårskallar i denna trakt….
Jag har sagt det förr, jag säger det igen, mugglarnas värld är mörk och hemsk!
Jag har sagt det förr, jag säger det igen, mugglarnas värld är mörk och hemsk!
Är det inte skogens konung som lurar mellan träden?
Är det inte skogens konung som lurar mellan träden?

Jättemat

Utsikt

Mystiska saker som växer i träden i denna park!
Mystiska saker som växer i träden i denna park!

På två olika utsiktspunkter blev det också stopp för att titta på pilar och riktningar för att utröna finalkoordinaterna till multin ”7SoA – Utsikt över stan 1” och mysten ”7SoA – Utsikt över stan 2”. Först skulle dock wherigo-cachen avklaras och när väl hela promenaden var avslutad så kom jag fram till rätt plats och kunde säkra min logg.

Koordinaterna till mysten ”7SoA – En enkel myst” hade jag enkelt ordnat hemma så den kunde nu bli nästa lilla utmaning. Den visade sig lika lätt att hitta som den var att lösa så jag kunde ta mig vidare mot mysten Utsikt över stan 2, men där blev det problem. Jag sökte länge, mycket länge utan att hitta någon burk. Det verkade vara rätt plats, inte minst utifrån tidigare loggar som gav en antydan, men någon cache fick jag inte fram. Det blir till att fundera en gång till och återvända för ett nytt försök. Efter detta bakslag gick jag vidare mot multi-finalen, lyckligtvis hittades den och jag kunde nöjd fortsätta hem igen, via valdagen på naturhistoriska, och sedan hem till cachingbasen. Idag blev det 17 kilometers vandring, en wherigo, en letterbox, en multi och en myst – högst otraditionellt alltså!