Isle of Man – England – Göteborg

Varje morgon kom denna mås för att studera vår tillfälliga geocachingbas!
Varje morgon kom denna mås för att studera vår tillfälliga geocachingbas!

Efter en intensiv helg med burkletande på Isle of Man var det dags att packa de få prylar vi hade med oss och åka ut mot flygplatsen på måndag morgon. Självklart blev det även burkjakt på väg till flyget, det började dock illa med DNF men till slut fick vi loggar på burkarna ”Curiously Manx: 4 – The Vampire’s Grave” och ”Parish Walk Series (No. 4 : Malew)”, därefter fick det bli avlämning av hyrbil och en stunds vistelse på flygplatsen. Flyget var drygt 20 minuter försenat, men värre än så blev det inte innan vi lyfte med kursen inställd på Gatwick.

Det var nästan 6 timmar till flyget hem skulle avgå så vi gav oss ut på en ny tur med en hyrd automobil. Vi började med att leta efter lösta mystar invid flygplatsen innan vi rörde oss ut från de mest tätbefolkade områdena och kom ut på landsbygden. Det var lite problem med att hitta en bra väg, men slutligen hamnade vi ute på en Safari… ”Sidnye Safari #1” en serie om 20 burkar, lämpliga att avrunda resan med.

På Safari!
På Safari! Foto: Sisjötrollen

Nog blev det en safari! Vi mötte fasaner i oerhörda mängder, kaniner, ekorrar , hästar och allehanda kreatur. Dessutom en falk med bjällra och tillhörande falkenerare, fantastiskt att se denna ”feodala” syn mitt i detta godslandskap, nästan som en scen ur Morden i Midsomer…

TMR68 antastas av en häst vid loggning av burken.
TMR68 utbildar en häst i geocaching!

Efter dryga 8 kilometers vandring och 20 hittade burkar vände vi åter mot flygplatsen för att göra oss redo för hemfärd. Vid halv elva på kvällen landade planet på Landvetters flygplats och vi klev ut i den svala kvällsluften. TMR68 och Hallén gjorde sällskap bort mot parkeringen, på väg till bilen gjordes ett stopp för att logga ”Kalle 50 år: Upptäcka”, ett snabbt fynd som gav oss tre länder på en dag, vilket finns på meritlistan flera gånger sedan tidigare, men det skadar aldrig att upprepa vissa bravader!

Som alltid är det skönt att återvända hem till sin egen cachingbas berikad av alla upplevelser under denna mycket trevliga och givande cachingresa.