Lindome – mycket mer än stolar…

Om du nämner Lindome finns det många som omedelbart tänker på möbelsnickeri och då främst på stolar, men det förutsätter givetvis att det är en utpräglad möbelmugglare du talar med! Talar du istället med en geocachare så är det högst troligt att tankarna istället går till den snabba tillväxt av antalet burkar som skett de senaste månaderna i Lindome, en plats som man måste besöka! Jag började givetvis med att titta på GC-kartan och insåg att det fanns mycket jobb inför denna söndag.

lindome
Många burkar som ännu inte var loggade – det lockade mig till Lindome idag.

Från cachingbasen blev det idag cachinglinje 5 mot den ödsliga Lisebergsstationen (märkligt att bygga en station på denna plats 400 meter från närmaste hållplats, inte undra på att nästan ingen använder den!).

Ödsligt...
Ödsligt…

Med pendeltåget tog det inte många minuter till Lindome station som också var namnet på dagens första cache.

Lindome station

Vandringen började på västsidan av järnvägen och avgränsades i öster av motorvägen. På väg till ”Gläntan” såg jag en skylt som fick mig att undra om det var så välbetänkt att åka till Lindome.

Fula Gubbar
Jag borde kanske ta tåget tillbaka hem igen…!

Jag kom nu in i dagens först kluster av burkar och i snabb takt avverkades ”Dagiset” och ”Vingpennevägen” men vid ”Trädet” tog det lite längre tid att hitta burken, men bara lite längre tid. Vid ”Fjädern” var ordningen återställd och det blev ett snabbt fynd, liksom vid ”Micro park n’ grab #2”.

Det gäller att inte få pippi

Höga flöden sa dom på SMHI, det stämmer.
Höga flöden sa dom på SMHI, det stämmer.

Nummer tjugo”, ”Avfart/Påfart 62 ”Skägg red”” och ”Papper i korg #3” var åter tre mycket snabbt avklarade burkar. Värre var det vid ”Papper i korg #1” där två hundmugglare behagade hålla möte vid papperskorgen, det blev till att lämna den och gå vidare mot ”Lyktstolpen / The streetlight” som plockades utan något hinder. Därefter gjorde jag ett försök att hitta ”Viadukten” där senaste loggen var en DNF, tyvärr misslyckades även jag med att hitta cachen. En bit ståltråd utan burk hängde under räcket, illavarslande. Därmed var min runda väster om järnvägen avklarad och jag kunde sätta högsta Hallén-fart mot tunneln under järnvägen för att fortsätta med den östliga sektorn. Så här långt hade prognosernas tal om ihållande regn inte infriats, vilket gladde mig! Det var dessutom rejält varmt för årstiden, omkring 16 plusgrader. När järnvägen passerats gick jag direkt till ”Citengam” som efter ett kort sökande kunde plockas fram.

Märklig bro

Jag fortsatte parallellt med järnvägen och kom fram till ”Den konstiga bron” som inte innebar några konstigheter utan var en lätthittad cache. ”Nära Almåsskolan” låg vid en av dagens mugglartätaste platser, folk kom, sprang, cyklade, körde bil och moped från alla håll. Den lilla rackaren till burk ville inte visa sig, jag letade, letade och sökte men utan resultat. Området var ändå så rikt på burk att jag valde att inte spendera mer tid vid denna utan fortsätta vandringen mot nästa burk ”Papper i korg #2”. Inte lång därifrån låg den snarlika cachen ”Skräpkorgen #2”, alla cacher i dessa serier var synnerligen lätta att hitta. ”Skräpkorgen #1” väntade mig längre fram liksom ”Nära vägen” där några mugglare vid radhusen i närheten fick syn på mig, de tycktes roade! Jag följde sedan GC-banan och loggade lämpligt nog ”Valås gångbana”, den kunde jag sedan följa och säkra min logg på ”Mot Hästhagen” men där fick jag avvakta en stund allt medan en haltande mugglare med en minihund linkade nyfiket omkring på GC-banan och i buskarna. Han fick dock vara nyfiken förgäves då jag bara stod still och knappade på min gps, när han väl försvunnit blev det loggning. Det var sedan endast ett kort stycke att gå för att komma till ”Hästhagen”. Där fick jag leta ganska länge då min gps ville få mig en hit, en dit och en ner i diket. När jag äntligen kommit upp ur diket så hittades burken – i stenmuren.

Höstcaching

Från det lilla naturområdet vid Hästhagen tog jag mig åter ut på gatorna i villa- och radhusområdena. ”Diamanten”, ”Stenen”, ”Valåsvägens tunnel” samt ”Valåsvägen” loggades i rask följd innan jag nådde fram till ”Lindomeån” där jag fick leta en stund innan en snygg cache kunde plockas fram. Dessvärre var den mycket svåröppnad, det krävdes verktyg för att komma åt loggen.

Lindomeån

Ännu en micro” var en walk-in-logga-blixsnabbt-cache. Lite mer utmaning blev det vid ”Kyrkängen” där alla mugglare i hela området hade bestämt sig för att gå ut och lufta sina mugglarlungor denna förmiddag. Två av dessa stod vid sina garage inbegripna i ett totalt meningslöst samtal (när har mugglare för övrigt meningsfulla samtal?). När dom äntligen gett sig av kunde jag bege mig till denna något speciella cache och säkra ännu en logg. Jag hade ny nått min sydostliga gräns för dagens tur och jag vände för att återvända mot centrum. En snabbt hittad burk till blev det vid ”Lindome centrum drive-in” men tyvärr en DNF på ”Välkommen till Lindome centrum”. Lyckligtvis fanns det ytterligare en burk framför mig och den hittades. Det är alltid skönt att inte behöva avsluta en cachingtur med en DNF.

Vid stationen kunde jag konstatera att det blivit 30 hittade burkar denna dag och 14 kilometers vandring, ett resultat man kan vara nöjd med!

Hemresan kan inledas.
Hemresan kan inledas.