Gårda med omgivningar – en liten lördagsvandring

Hela veckan hade jag tänkt mig att rensa bort två nypublicerade burkar från mitt närområde, lämpliga att plocka på vandring hem från arbetet. Men så blev det inte, extremt långa dagar och extremt blött väder gjorde att dagarna gick utan att det blev någon logg. Så kom då lördagen med lite bättre förutsättningar att få logga en burk eller två!

Det märks att det blivit höst, det var kolmörkt i skogen när jag började min vandring. För att inte få en för kort tur utsträckte jag turen upp på Överåsen och passade där på att fotografera lite innan jag gick ned för alla trapporna och sökte mig mot dagens första cache ”På Södra Gårda” det rådde inte någon tvekan om placeringen så den var snabbt avklarad då mugglarna var få denna lördagsförmiddag.

På Södra Gårda - nästan vid Liseberg.
På Södra Gårda – nästan vid Liseberg.

Min vandring fortsatte därefter rakt genom Gårdaområdet med gps:en inställd på lite spårvagnshistoria och cachen ”Tram Museum”. Jag är en flitig spårvagnsåkare och hade hoppats på att få se en glimt av någon historisk vagn när jag ändå var i området. Men så blev det inte, bara några moderna vagnar, rostiga redan vid inköp, stod i närheten. Burken hittades efter lite rotande som inleddes lite fel men efter att jag förstått hinten rätt kom jag också rätt och burken kunde loggas. Därefter blev det vandring hem mot cachingbasen. Totalt 2 hittade burkar och 13 kilometers lördagspromenad idag, märkligt nog inget regn.

Spårvagnsmuseum