Burkjakt i Härrydas djupa skogar

Ingabo

Dags igen att bege sig ut på lördagscaching på hemmaplan, denna gång i Landvetter-Härryda området. Lite över åtta på förmiddagen mötte jag Ingabo vid resecentrumet för att åka vidare upp mot Härkeshultsområdet och dess lilla serie med burkar. Vi inledde givetvis med nummer 1! Den vållade inte några problem, inte heller vållade en av burkarna med hög terräng något hinder med metspöt i handen. Det fanns dock en burk som var värre, mycket värre, där vi hade behövt ett mycket längre spö för att fånga cachen, det var nummer 4. Många burkar i serien var svåra att hitta och det blev olyckligtvis två DNF:er under vandringen, efter mycket, mycket letande.

DNF

Vi fick därmed inse att det inte fanns någon möjlighet att säkra finalen till serien.

Renoveringsobjekt
Något för den händige….?

Vi gjorde även ett försök på områdets multi men där lyckades vi inte få fram några trovärdiga siffror på steg två, så den gav vi upp och åkte istället ned mot Landvetter. Där blev det en framgångsrik logg vid en riktigt snygg milsten.

Milsten

Målet var nu att börja arbeta oss igenom nästa runda,Journey to the lake, vi började självklart med nummer 1.

En bit in på vägen hittade vi en mycket blöt nano.
En bit in på vägen hittade vi en mycket blöt nano.

Det var oväntat många människor utmed vägen. Mugglarproblem i skogen fick vi vid flera tillfällen, det var jägare, scouter och ”vanliga” promenadmugglare. Till en början hittades burk efter burk utan några större problem, även om det krävdes en hel del letande vid nästan varje cache.  Vid nummer 12 började våra problem och vi fick totalt fyra DNF:er på rad, inte så bra för humöret!

Det var många mugglare ute och vandrade.
Det var många mugglare ute och vandrade.

Den sista burken i serien hittades dock till vår stora lättnad och vi kunde gå tillbaka mot bilen.

Konstigt i Landvetter....
Konstigt i Landvetter….

Dagens tur avrundades inne i Landvetter och vi kunde efter ganska stor möda signera multicachen ”Landvetters Konstverk”. Dessutom hittades ”Landvetters nya kulturhus” och avslutningsvis ”^#Kanel#^”. Då började det regna rejält så det var skönt att bryta för dagen och lägga denna av DNF:er tyngda dag bakom oss och återvända till cachingbasen för att ladda batterier och vässa jaktinstinkten!

Sittande hette statyn vi skulle finna, kan detta vara rätt...?
Sittande figur hette statyn vi skulle finna, kan detta vara rätt…?