Underhåll – loggning – och….

Idag gav jag mig ut i Delsjöskogen med ryggsäcken tungt lastad. Det var hög tid att göra något åt min första och enda letterbox ”Kapten Bertilssons Letterbox”. Problemen började när någon bröt av nyckeln till cachebehållaren, sedan dess har jag haft en ”tillfällig” lösning som tyvärr funnits kvar allt för länge. En ny låda har därför inhandlats och nyckel har bytts mot kodlås. Det enda som saknas är nu en unik stämpel, men det är beställt och borde kunna finnas på plats inom en snar framtid.

Jag fick alltså tillfälle att göra ett besök i trollens värld och åtgärdade problemen, kontrollerade även cachens olika delsteg när jag ändå var på plats. Den gamla behållaren fick dock stå kvar, den hämtar jag vid nästa besök då cachen skall förses med stämpel.

När dessa nödvändiga underhållsbestyr var avklarade gav jag mig åter ut på stigarna i skogen och tog sikte på en ologgad cache i Kallebäckstrakten, ”HUNDGÅRDAR – 4”, det var en del kilometer att gå dit men då hinner man få upp farten och därmed få lite nyttig motion under cachingturen.

Kallebäck

Någon hundgård fanns inte på platsen, det förklaras också i cachebeskrivningen, och först kunde jag inte heller se någon cache. Men när jag väl tänkt om och tänkt rätt fick jag se något misstänkt och ännu en burk var funnen. När den var signerad och åter satt på sin plats kunde jag inleda vandringen hem mot cachingbasen. Det skulle bli totalt 20 kilometers vandring denna dag.

När jag väl var hemma upptäckte jag att en burk som jag lagt ned i ryggsäcken saknades, kan den ha blivit kvar ute i skogen?

2 kommentarer

  1. Var köper du stämplar någonstans? Jag har själv haft planer på att lägga ut en letterbox men det har inte blivit av ännu på grund av att jag inte hittat något bra ställe där jag kan köpa en unik stämpel.

Kommentarer är stängda.