På Safari i Kållered

När jag hörde om den mystiska tigern (eller bondkatten) som sägs smyga omkring i utkanterna av Paris och om de ilskna älgarna vid Fysiken nära Chalmers i Göteborg så fick jag idén att åka iväg på en liten safari på sydligare breddgrader – det vill säga i Kållered. Jag tog orientexpressen söder ut och klev av i det exotiska Kållered.

Perrongen

Dagens första burk väntade på mig redan vid stationen, fast inte på samma plattform som jag anlänt vid. ”På Perrongen [On the Platform]”, en liten nano, var snabbt funnen då området tömts på mugglare vilka alla begett sig av mot Göteborg med ett tåg någon minut tidigare.

Multi

Inte långt från stationen fanns startpunkten för en multi, det är inte alltid jag tittar närmare på denna cachetyp men idag blev det en blick på cachebeskrivningen och då insåg jag att den var i ett behändigt format som nog skulle kunna hinnas med under dagens runda. Jag gav mig alltså i kast med uppgiften och snart var problemet löst och cachen ”Dead End Multi” var funnen och loggad. Nu väntade uppgiften att hitta ”SKILSMÄSSOVARUHUSET NR2” först insåg jag inte att det var en normalstor burk, när jag väl ändrat blicken så var burken snart funnen och sällan har jag sett en cache med så många pennor!

Många, många, många pennor!
Många, många, många pennor!

Olycksbådande

Nu återstod en burk att finna på den västra sidan av motorvägen, ”Shåppahållick”. Där fick man leta på en ganska utsatt plats men mugglarna lär inte begripa vad det är man håller på med. Burken var väldold så jag höll på att missa den, men tittade igen och då fick jag syn på något trevligt – en liten magnetisk burk.

Nu blev det en liten transportsträcka över motorvägen och vidare österut mot cachen ”Värsta Festen”. Där pågick ingen fest men nog är det väl alltid fest när man loggar en burk. Tristare var det att tvingas till en DNF vid ”Zvampen” visserligen är jag inte någon svampälskare men röda svampar med vita prickar på brukar ju ändå kunna vara gott – under förutsättning att de innehåller en loggbok, men så var inte fallet idag.

Vägvisare

Åter några kilometers transportsträcka upp mot Tulebos höjder. Det är ett spännande område där man hittat omfattande spår från många olika tidsåldrar. Idag skulle jag dock inte leta fornlämningar utan jaga burk. Först på min lista över detta områdes burkar låg ”Tulebohöjd”. Inga barn vid lekplatsen och inga fotbollsmugglare på gräset, perfekt läge att logga burken alltså! Därifrån genade jag genom skogen mot ”Kållereds Safari 1: Zebra”. Totalt finns nio burkar i safariserien, alla fint utformade cacher som är lätta att hitta. Det blev en mycket trevlig promenad genom skogen, från det ena märkliga djuret till det andra.

I skogarna vid Tulebo finns många märkliga varelser!
I skogarna vid Tulebo finns många märkliga varelser!

Gryta

Jätteskalbagge

Fyrkantig

Krokodil

Lång näsa

Fågel

Giraff

Randigt

Det blev en trevlig tur som avslutades med några smörgåsar vid en sten i skogen – kan det bli bättre? Nu hade jag knappt 40 minuter till nästa tåg tillbaka mot Göteborg, skulle jag hinna? Jodå, med bästa Hallén-fart på kängorna så kom jag faktiskt fram lite för tidigt… När jag klev av vid Lisebergsstationen kunde jag konstatera att mängder av mugglare samlats utanför Liseberg för att inleda julfirandet!

Jul på Liseberg

Nog är det trevligt med jul på Liseberg, men jag väntar nog lite till innan jag gör ett besök där. Idag var det mycket bättre att få 15 burkar loggade och en vandring på 16 kilometer, det gör gott!

1 kommentar

Kommentarer är stängda.