Björk, gran, grotta och nio missade FTF:er

Denna geocachinglördag skulle visa sig bjuda på blandade upplevelser och givetvis oväntade händelser. Mitt första mål var att bege mig ut i skogen för att plocka den återstående cachen utmed Stans väg som jag arbetade mig igenom förra veckan. Strax innan solen gått upp var jag iväg och nådde fram till utkanten av Kåsjö- / Delsjöskogen när det var lagom ljust för att kunna ta sig fram på stigarna obehindrat.

Bekant väg....
Bekant väg….
Dit skall jag sen, men inte nu, tänkte jag och fortsatte mot Öjersjö.
Dit skall jag sen, men inte nu, tänkte jag och fortsatte mot Öjersjö.

Efter några kilometers rask vandring nådde jag fram till ”Stans väg – Björk och gran”, den enda kvarvarande av cacherna i denna serie (trodde jag…).

Det satt inte någon ekorre i granen, men väl ett PET rör.
Det satt inte någon ekorre i granen, men väl ett PET rör.

Jag övergick nu från rollen som jägare till rollen som CO och gick mot min egen cache ”Kapten Bertilssons Letterbox”. Jag renoverade cachen häromveckan men stämpel saknades och jag skulle frakta bort den gamla lådan dessutom. Med mig i ryggsäcken hade jag en riktigt fin stämpel, specialgjord för denna letterbox, jag hoppas att den får vara kvar i cachen och att ingen besökare lyckas förstöra även denna finallåda.

Om du inte besökt denna letterbox tycker jag, givetvis, att du skall ta dig dit. Den kräver lite mer än vanliga burkar i skogen och det kan vara bra att självkritiskt granska midjeomfånget innan du inleder jakten efter denna burk. Har du för många kilo kring midjan kan det bli en riktig utmaning att hitta finalen!

Stämpel_till_Bertilssons
Stämpeln på plats i i trollens boning!

Den gamla cachen var stor så jag fick en del att släpa på under de mer än 8 kilometerna hem till cachingbasen. När jag åkt med hissen upp till toppen av mitt ”torn” så plingade det i telefonen, Stans väg – nio nya burkar….!

stansvag
Många nya burkar ute i skogen!

Efter att idag avverkat 17 kilometer ute i skogen och med ett fulltecknat program inför eftermiddagen var det inte att tänka på att åter bege sig ut i markerna. Men, ändå mycket glädjande att ha ett nytt uppdrag som väntar inför kommande helger under december.