Hallén lussar vid Furåstjärn

Är det inte en märklig lucia... mörkklädd och gps i hand...
Är det inte en märklig lucia… mörkklädd och gps i hand… Nej, det är bara Hallén som är ute och letar burk!

I gryningen skred jag till verket, ut i skogen, ut till burkarne! Det skulle inte bli någon stor mängd burkar idag, men väl lite upprensning vid Furåstjärn där det kommit ut två traditionella med en mystfinal.

Furåstjärn

Efter några kilometers vandring nådde jag tjärnen och balanserade på spången mot den första av cacherna. Den plockades omedelbart fram och jag kunde notera den första ledtråden till finalen.

Är detta ett vindskydd eller en bunker?
Är detta ett vindskydd eller en bunker?

Vägen mot nummer två gick genom bitvis mycket blöt terräng som tvingade mig att avvika upp mot högre liggande områden för att kunna ta mig fram. Men någon längre omväg blev det inte och snart hade jag ”Furåstjärn #2” framför mig. Även den var lätthittad och gav mig den avgörande ledtråden till finalen. Med bästa Hallén-fart klev jag iväg mellan träden och hade snabbt säkrat även den tredje burken i denna serie.

Enligt min ursprungliga plan skulle turen vara slut i och med detta, men så lockade andra burkar borta vid Maderna, det var ju ändå inte så långt dit, tänkte jag och gav mig av än längre österut. Men så här i efterhand kan jag nog tycka att det var ett mindre lyckat beslut!

Maderna

Det var två kilometer fågelvägen, något längre vandringsvägen, till ”Cachevandring från Maderna och tillbaka #1”, när jag väl var framme fick jag först vänta ut en mugglare som gick av och an på bron i sann mugglarstil. Efter en god stunds letande gav jag upp försöket och gick vidare mot #2 i serien. Vid en stenmur med många, många, många håligheter letade jag högt och lågt utan framgång. Till sist insåg jag att tiden började rinna ut, det fanns fler saker att uträtta denna dag, vandringen hem mot cachingbasen fick därför inledas. Jag stannade åter till vid bron, men inte heller detta andra försök gav någon lycka. Det blir till att slicka såren och återvända med förnyad kraft för att ta alla burkar i serien, samt helst de som nu har kommit i skogen in mot Råhult.