Från ölhak till ölhak

På söndag förmiddag gav jag mig av från cachingbasen för att gå mot en ganska död plats!

Dött

Det var starten för ”BEERwalk MMT#76”, en WherIgo. Lämpligt kanske att börja på kyrkogården! Efter att ha spenderat lite dö-tid var det dags att leta upp den första ledtråden och fortsätta ut från området med alla gravstenar. Det kom att bli drygt 4,5 kilometer att gå denna dag, alltså en liten uppvärmning, men med många stopp. Jag skall väl inte här avslöja något mer detaljerat om sträckan, men kan avslöja att det innebar en del stopp på kända lokaler för de som gillar öl.

Gamleport

För en icke öldrickare blev detta snabbt överväldigande och redan dofterna från Gamle port fick mig att se allehanda syner, tyckte det fanns granar och tomtar i vart och vartannat skyltfönster jag passerade – det kan väl inte vara normalt?

sjuan

Nog blev man rejält rund under fötterna av att gå omkring i öllukten denna söndag, så påverkad att jag stapplade omkring vid finalen utan att hitta en burk. Utifrån ledtråden tog jag mig en vila och väntade på min tur, men någon tur hade jag inte under söndagen. När jag återfått vettet igen tog jag kontakt med CO och det visade sig att jag tolkat hinten på ett annat sätt än CO. Beväpnad med nytt mod och befriad från öl-ångor gick jag vid lunchtid på måndagen ut för att göra ett nytt försök på finalen – och se på…. där var ju burken. Härligt att klara av denna öliga tur genom staden!