Trettondagcachingjul

Trettonhelgen är fylld av magi och underliga varelser, tur då att det finns geocachare som kan bringa ordning och reda bland alla mytiska kreatur. Min uppgift denna trettondagcachingjul var att rensa upp i närområdet då det under gårdagens afton publicerats en ny burk: ”GottNyttÅr”. Halv sju på förmiddagen var jag med älgkliv på väg genom Delsjöskogen i riktning mot cachen. Där var lugnt och stilla, inga tennissugna mugglare i sikte. Cachen hittades omedelbart och var av en modell jag träffat på tidigare några gånger.

GLTK

Inte kunde jag nöja mig med endast en logg denna dag så jag förlängde promenaden till finalen för letterboxcacherna som publicerats under advent: ”Snart är det jul 2014 – Julafton”, jag kan givetvis inte publicera några bilder från den platsen eller komma med några andra avslöjanden. Ni har säkert följt min jakt på de olika delstegen och det sista eller möjligen första delsteget som jag plockade i går vållade mig vissa huvudbry. Jag hade med mig två alternativa lösningar, båda ganska nära varandra dock. Finalen låg i ett oväntat vackert område och det visade sig att mitt förstahandsalternativ var fel även om hinten passade perfekt! Det blev till att ta till plan B och det gick mycket bättre och jag fick signerat julaftonscachen på självaste trettondagen, som i många länder ju faktiskt fungerar som vår julafton – julen är en komplicerad helg som blandar det mesta till en intressant kompott!