Motigt vid Maderna

Det är inte alltid som geocachingturerna går som man tror, hoppas och önskar, ibland blir det mer platt pannkaka av den fina volym som planerats! Idag var dessvärre en sådan dag. Jag inledde med ett antal kilometers promenad mot öster för att nå ett område med cacher vid Maderna och förhoppningen var att sedan gå in i den ”djupa” Råhultsskogen. Vid mitt förra besök i området lyckades jag aldrig hitta ”Cachevandring från Maderna och tillbaka #1” men det gick bra idag efter att ett tips lite oväntat anlänt i min ”inbox”!

Härligt - dagens första burk hittad.
Härligt – dagens första burk hittad.

Jag hoppades nu att även hitta ”Cachevandring från Maderna och tillbaka #2”, även där hade jag fått ett tips efter mitt tidigare misslyckande på platsen, men det ville sig icke. Trots att sökytan var avgränsad till några få kvadratmeter så hjälpte inte väl över en halvtimmas sökande – har trollen tagit cachen?

Hur svårt kan det vara?
Hur svårt kan det vara?

Det är alltid trist att åter behöva gå från platsen utan en logg, men jag kunde inte stanna vid stenmuren resten av lördagen! Istället gick jag mot ”Cachevandring från Maderna och tillbaka #3” som jag inte prövat tidigare men som andra har beskrivit som svår. Det var då lite förvånande att jag hittade den burken utan något långvarigt letande! Stärkt av denna framgång återvände jag till stenmuren, men ingen burk ville visa sig. Genom stiglöst land gick jag nu mot ”Cachevandring från Maderna och tillbaka #4”, den skulle vara ganska enkel att hitta, en burk vid en rotvälta – trodde jag! Efter nästan 45 minuter och genomsökande av rotvältor upp till 30 meter från nollan fick jag ge upp, nu hade lusten att leta burk fått sig en rejäl törn så jag valde bort Råhultsskogen och gick tillbaka hem mot geocachingbasen – kanske dags att byta hobby…. frimärken, golf, träslöjd, jogging, munzee… nej, det tror jag inte, kommer nog ändå att fortsätta med burkjakt ett litet tag till.