Fritt fram i Frihamnen

Söndagen bjöd på ett strålande väder, men lite väl mycket is i vindarna, detta fick dock inte hindra en liten runda ut i skärgården – alltså Hisingen. Det blev trogna cachinglinje 17 och sedan promenad i riktning mot Frihamnen. Först stannade jag dock till vid en burk som tidigare vållat mig problem, ”Benny Boy´s cache #21”, idag hade min gps en helt annan uppfattning om var burken skulle vara. Tänk vilken skillnad när sånt händer, burken hittades direkt.

Här bor en cache....
Här bor en cache….

Det var ju en mycket glädjande start på dagen så jag gick med god fart mot Frihamnen och ”Jubileumscachen”, när jag var där senast den 29:e december var den mugglad, så var inte fallet idag lyckligtvis, burken hittades utan problem.

Detta träd är det enda som kan få en besökare att ens ana att här finns tankar på en jubileumspark när staden firar 400 år.
Detta träd är det enda som kan få en besökare att ens ana att här finns tankar på en jubileumspark inför stadens 400:e födelsedag.

Solen, vinden och framgången med burkarna denna dag gjorde att stegen blev än längre och raskare. Varför inte även bege sig till ett P-hus och leta upp ”Snuten runt hörnet”, en plats jag inte tidigare besökt men jag förstod på loggarna att den skulle vara besvärlig att hitta. Jag väntade ut ett par parkerande mugglare innan jag gick in, tittade mig omkring och hade snart identifierat tre möjliga platser. Den första och andra verkade vid en närmare granskning inte så troliga, men så återstod den tredje och där fanns också cachen, av en modell som jag sett förr men som lätt kan lura både jägare och mugglare!

Inga poliser här inte!
Inga poliser här inte!

Från slättlandet gick turen nu på på områdets högsta berg och en liten utsiktspunkt ovan ”Brämaregården”, det blev till att undvika en del isfläckar men annars var det enkel terräng fram mot cachen. Det första som liknade hintens objekt undersöktes, men kunde snabbt avfärdas, men några meter bort såg jag något annat misstänkt och där fanns mycket riktigt en cache.

Vy över Brämaregården från cachen med samma namn.
Vy över Brämaregården från cachen med samma namn.

Nu bar det av nedför berget i riktning mot ”Mugglers Paradise: CO’s watching you…” som snart var funnen när väl mugglarna hade avlägsnat sig från platsen. Cachen liknade en burk som jag loggat tidigare under dagen…

Var kan burken vara....?
Var kan burken vara….?

Dagens enda bakslag (dnf) kom vid ”Östra Rambergsstaden” där jag inte lyckades hitta någon burk. Stället var nedlusat med mugglare, inte minst återvinnande och parkerande mugglare så jag gav upp sökandet och gick istället vidare mot det som skulle bli dagens sista cache ”Lundby Koloniträdgårdar”. Där har jag varit på jakt förr, 30 maj förra året, då hittades inget men sedan dess har koordinaterna genomgått en rejäl uppdatering och det gjorde stor skillnad. Jag kunde ostörd gå fram till rätt plats och logga burken, det är nog svårare när alla odlarna kommer tillbaka till sina stugor!

Koloniträdgårdar

När denna cache var loggade reste jag tillbaka till cachingbasen. Dagens skörd gav 6 hittade burkar och 7,5 kilometers vandring.