En promenad i parken

Stora Teatern och Kungsparken.
Stora Teatern och Kungsparken.

Parkcacher och stadscaching tycker jag är trevligt. Ofta kan en välgjord WherIgo förhöja upplevelsen av staden och man kan få stifta närmare bekantskap med nya delar av bekanta områden. Idag fick jag tillfälle att titta lite närmare på den centralt belägna Kungsparken då ”Kungsparkens Wherigo” publicerades under gårdagskvällen. Det passade därmed utmärkt att ge sig på ett försök att logga denna en bit in på eftermiddagen idag måndag. Det regnade till och från men det värsta av nederbörden hade passerat när jag nådde fram till startkoordinaten vid Stora Teatern.

Telefonens app startades och jag kunde börja på en liten konstrunda i Kungsparken. Det var inga problem att hitta rätt information, det enda problemet var att gräsmattorna var mer av lermattor denna dag så det gällde att se upp hur man klev då leran gjorde det riktigt halt! Det tog inte ens en halvtimma att nå fram till finalen, väntetiden för att komma över bilvägarna var nog det som slukade mest tid! Vid finalen var det inte någon tvekan om var burken borde vara, men jag fick leta försiktigt då det även låg en del glasbitar i området, men jag klarade fingrarna och kände snart toppen på en burk – härligt!

Jag loggade som STF på denna och gick sedan in mot centrum, då hör jag någon som ropar mitt namn. Det var Ragge1 som kom klivande mot ett av konstföremålen och tyckte det var märkligt att jag inte stannade där… Det blev till att informera om att finalen var loggad och klar, sen fick vi en trevlig pratstund med lite geo-snack innan vi gick åt skilda håll, Ragge1 på väg mot finalen och jag på väg mot cachingbasen.

Ett anspråkslöst men trevligt litet vardagsäventyr denna måndag.