Digging gold on the rocky road

Långfredag innebär inte helg och vila här i USA, allt rullar på som vanligt både för mugglare och burkjägare – ingen helg alltså. Vi åkte mot norr och upp mot bergen för att ta oss an burkar som alla låg på 3,5-4 i terräng. Det kanske låter som klätterburkar, men här innebär den t-ratingen att det krävs en någorlunda terränggående bil, och det hade vi under denna resa. De första T 4:orna var nästan lite väl enkla men efterhand tog vi oss längre upp mot 1500 meter över havet och vägen blev allt stenigare. Överallt låg lämningar av gruvor, verkligen ett intressant kulturhistoriskt landskap att passera igenom men storslagna vyer med än högre snötäckta berg i fjärran.

geomobil

Utsikt

Helt ensamma var vi inte på vägen, en hel kolon av 4-hjulingar kom och körde om oss. Ledaren visade sig vara geocachare och önskade oss lycka till.

Pang...

Visst infann sig vildavästernkänslan när vi hittade ammunition i en av burkarna! Men i övrigt var det varken indianer eller cowboys i farten denna dag bland bergen!

När vi kom upp på över 2000 meter över havet blev det bitvis nödvändigt att röja vägen från sten och grenar, samt mindre träd.

Stenröj

Joy

Landskapet var skogrikt och även på denna nivå var det många lämningar från äldre gruvor fanns överallt. Dessutom strövade det omkring vildhästar i markerna.

Guldgruva
Guldgruva
Vildhästar
Vildhästar

När vi nådde lägre nivåer blev landskapet allt mer skoglöst och vi träffade främst på tamboskap i form av kor, tjurar och kalvar.

Kreatur

Det var en fantastisk tur genom ett spännande landskap och vacker natur som gav över 400 hittade cacher, långt över det uppsatta målet för dagen. Att det dessutom ökade mängden loggade cacher på över 2000 meter och antalet med hög terrängrating var inget någon av oss klagade på!

Givetvis blev det burkmat även idag!
Givetvis blev det burkmat även idag!