Fredagskväll med oväntat korvevent

Fredag eftermiddag tog jag tåg och buss upp till Lidköping inför lördagens stora event där jag skulle framträda med ett föredrag om ”äventyr i Arkits”. Resan gick som planerat och efter att jag checkat in på mitt hotell gav jag mig ut på stadens gator för att i första hand få lite middag, därefter lite burk (alltså ingen burkmat på denna resa!)

Först tittade jag på ”Lidköpings tändsticksfabriker” men där hade jag ingen framgång, gjorde även ett försök på samma cache innan hemresan på söndagen men inte heller då gick det att hitta burken. Istället gick jag mot ”Något för den händige” där det redan stod två burkjägare – dabjorks. Vi letade länge efter alla tänkbara och otänkbara lösningar innan DNF spöket visade sig och vi tvingades inse att denna hittar vi inte. Vårt samtal vid anslagstavlan slutade med att jag fick åka med dabjorks geomobil till ”Kinnekulle Korv med Bröd Event 2015” vilket låg lite utanför det område jag planerat för helgen, men oväntade händelser skall man ta till vara på!

Korvevent

Det var mycket folk i det gamla stenbrottet. Alla var redan igång med sedvanligt burkprat och det blev många roliga möten med gamla bekanta och nya nic. Givetvis fick vi också logga cachen ”Tillbakablick” som fanns mitt på eventplatsen, dess loggremsa fylldes snabbt till bristningsgränsen.

Korvätare

Den svaga vårsolen hade gett lite värme under dagen men när dess krafter avtog blev det snabbt riktigt kyligt. Vi bestämde oss därför att åka in mot Lidköping igen, det visade sig dessutom att dabjorks och Hallén bodde på samma hotell…. På väg in mot Lidköping fick vi dock stanna till för ytterligare en logg denna dag, det blev vid det fina fornminnet ”Tredings stenar”, en fin avslutning på denna cachingdag.

Tre stenar